Ferrero cheesecake izgleda nam kao odličan izbor za nedjeljni užitak, a recept nam donosi naša suradnica Lidija Osmak s bloga Gurmanka.
Sastojci
(za tortu promjera 22 cm)
Podloga
- 250 g čokoladnih keksa
- 50 g maslaca (otopljenog)
Krema
- 5 g želatine u prahu
- 2 žlice hladne vode
- 200 ml slatkog vrhnja
- 400 g krem sira
- 110 g šećera
- 120 g Lino gold namaza od lješnjaka
I još (za ukrašavanje)
- 60 g čokolade
- nasjeckani tostirani lješnjaci
- Ferrero Rocher
Priprema
Podloga
Kekse usitnite u blenderu i prelijte otopljenim maslacem te promiješajte i utisnite u kalup za torte.
Krema
Želatinu namočite u 2 žlice hladne vode te ostavite da nabubri.
Od slatkog vrhnja odvojite 170 ml te izradite u šlag, a ostatak od 30 ml vrhnja ostavite za kasnije.
Sir i šećer dobro izradite mikserom da se šećer otopi te dobivenoj smjesi dodajte namaz od lješnjaka. Kada ste sve dobro promiješali dodajte ručno laganim pokretima izrađen šlag.
Ostatak (30 ml) slatkog vrhnja ugrijte na vatri i u njemu zagrijte želatinu te je dodajte izrađenoj smjesi.
Smjesu prelijte preko podloge i ostavite u hladnjaku da se dobro stisne, najbolje preko noći.
Tortu ukrasite lješnjacima, čokoladom i Ferrero kuglicama.
Fotografija: Gurmanka