Kao oblak: isprobajte ovu mekanu i nježnu japansku tortu od sira

Zahvaljujući Emi Žderić s Youtube kanala EmmTasty danas uživamo u mekanom i nježnom japanskom cheesecakeu.

Sastojci
Cheesecake
  • 60 ml mlijeka
  • 25 g maslaca
  • 130 g krem sira
  • 70 g šećera
  • 4 žumanjka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 55 g glatkog brašna
  • 4 bjelanjka
Umak od jagoda
  • 180 g jagoda
  • 70 g šećera
  • 20 ml vode
I još
  • šećer u prahu
  • svježe voće
Priprema
Cheesecake

Mlijeko, maslac i krem sir kuhajte na pari dok se svi sastojci potpuno ne otope. Odvojite žumanjke i bjelanjke. Žumanjke i ekstrakt vanilije dodajte smjesi od krem sira. Prosijte brašno i dodajte ga smjesi. Bjelanjke miksajte do srednje čvrstoće, nemojte premiksati. Lagano umiješajte 1/3 snijega od bjelanjaka smjesi od krem sira. Zatim smjesu dodajte u ostatak snijega i lagano sve sjedinite.

Pećnicu zagrijte na 160°C.

Dno kalupa (17 cm) obložite papirom za pečenje, zatim izlijte smjesu. Dobro protresite kalup kako bi maknuli mjehuriće zraka. 

Okrugli kalup u kojem je smjesa stavite u duboki lim za pečenje. Lim za pečenje napunite vrućom vodom (2 cm). Pecite oko 35 minuta, dok cheesecake ne dobije lijepu zlatnu boju. Kada se ispekao kratko ga ohladite prije posluživanja. 

Umak od jagode

Jagode, šećer i vodu kuhajte 15-20 minuta. Prebacite u staklenku i stavite u hladnjak da se potpuno ohladi i učvrsti. 

Dekoracija

Cheesecake možete dekorirati šećerom u prahu i svježim voćem, a preko komada kojeg odrežete možete preliti umak.

Fotografije: EmmTasty

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.