• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Kao oblak: isprobajte ovu mekanu i nježnu japansku tortu od sira

Kao oblak: isprobajte ovu mekanu i nježnu japansku tortu od sira

Slatkopedija 30 ožu 2021 Recept dana Leave a comment

Zahvaljujući Emi Žderić s Youtube kanala EmmTasty danas uživamo u mekanom i nježnom japanskom cheesecakeu.

Sastojci
Cheesecake
  • 60 ml mlijeka
  • 25 g maslaca
  • 130 g krem sira
  • 70 g šećera
  • 4 žumanjka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 55 g glatkog brašna
  • 4 bjelanjka
Umak od jagoda
  • 180 g jagoda
  • 70 g šećera
  • 20 ml vode
I još
  • šećer u prahu
  • svježe voće
Priprema
Cheesecake

Mlijeko, maslac i krem sir kuhajte na pari dok se svi sastojci potpuno ne otope. Odvojite žumanjke i bjelanjke. Žumanjke i ekstrakt vanilije dodajte smjesi od krem sira. Prosijte brašno i dodajte ga smjesi. Bjelanjke miksajte do srednje čvrstoće, nemojte premiksati. Lagano umiješajte 1/3 snijega od bjelanjaka smjesi od krem sira. Zatim smjesu dodajte u ostatak snijega i lagano sve sjedinite.

Pećnicu zagrijte na 160°C.

Dno kalupa (17 cm) obložite papirom za pečenje, zatim izlijte smjesu. Dobro protresite kalup kako bi maknuli mjehuriće zraka. 

Okrugli kalup u kojem je smjesa stavite u duboki lim za pečenje. Lim za pečenje napunite vrućom vodom (2 cm). Pecite oko 35 minuta, dok cheesecake ne dobije lijepu zlatnu boju. Kada se ispekao kratko ga ohladite prije posluživanja. 

Umak od jagode

Jagode, šećer i vodu kuhajte 15-20 minuta. Prebacite u staklenku i stavite u hladnjak da se potpuno ohladi i učvrsti. 

Dekoracija

Cheesecake možete dekorirati šećerom u prahu i svježim voćem, a preko komada kojeg odrežete možete preliti umak.

Fotografije: EmmTasty

cheesecake ema žderić emmtasty japanski cheesecake recept dana slatki recept 2021-03-30
Tags cheesecake ema žderić emmtasty japanski cheesecake recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Odbrojavanje do Uskrsa na Slatkopediji: Zest&Co. daruje najslađi paket za istinske ljubitelje džemova

Sljedeći članak :

Odbrojavanje do Uskrsa na Slatkopediji: Vratite svoj organizam u prirodnu ravnotežu uz slatke sokove Take Natural Juice

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!