• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatke tajne»Kako dobiti savršenu staklenu glazuru?

Kako dobiti savršenu staklenu glazuru?

Slatkopedija 03 pro 2017 Slatke tajne Leave a comment

Kako bi vaše svečane torte zasjale pravim sjajem, u nastavku vam donosimo savjete za izradu staklene glazure koje je s nama podijelila Mirjana  Šmit s bloga Od slatkoga slađe.

Svi mi koji smo godinama u kuhinji znamo da su svi kolači, torte i ostale slastice rezultat rada, vježbe i strpljenja. Ne možemo napraviti ukusnu i atraktivnu tortu bez kvalitetnih sastojaka i u dvadeset minuta. Bitno je pripremiti se, pribaviti potrebne sastojke i krenuti s radom.

Idealne torte za prelijevanje staklenom glazurom su torte s mousse kremom koje se prije prelijevanja smrzavaju u zamrzivaču nekoliko sati, najbolje preko noći. Krema i kore se slažu u kalupu: dno kalupa se obloži prozirnom folijom, a stjenka acetatnom folijom. Dobro je imati silikonske kalupe koji se ne oblažu.

Najprije se treba uliti kremu te položiti koru koja je 1 – 2 cm manja od kalupa kako bi krema mogla doći do stjenki kalupa. Na taj se način dobije idealno ravna torta koja će biti spremna za glazuru. Nakon smrzavanja torta se vadi iz kalupa i okrene kako bi se glazura prelila preko smrznute kreme.

Staklena glazura ima svojih prednosti, a i neki nedostatak.

Torta prelivena staklenom glazurom ne može ostati nezapažena, koje god boje bila. I kad radimo s crnom čokoladom, glazura joj daje onaj lijepi, svečani ton. Željenu boju možemo dobiti jestivim bojama ili bojati voćem. Ukoliko želimo bijelu glazuru, a znamo da bijela čokolada većinom ima kremasto/žućkasti ton, dodajemo bijelu jestivu boju.

Staklenu glazuru možemo držati u hladnjaku nekoliko dana u hermetički zatvorenim kutijama i koristiti po potrebi.

Jedini nedostatak koji vidim (okusom) je možda slatkoća glazure. Rješenje je, ukoliko je moguće, u korama i kremi smanjiti količinu šećera.

Fotografije: Od slatkoga slađe

blog mirjana šmit od slatkoga slađe savjeti slatke tajne staklena glazura torte 2017-12-03
Tags blog mirjana šmit od slatkoga slađe savjeti slatke tajne staklena glazura torte

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Večer hrvatske kuhinje u Parizu

Sljedeći članak :

Kućica od medenjaka

Povezani članci

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Slatkopedija 20 ruj 2023
Izbor noža za rezanje je bitan: evo koji bi vam mogao osigurati savršen komad torte

Izbor noža za rezanje je bitan: evo koji bi vam mogao osigurati savršen komad torte

Mirjana Bošković Smrekar 03 ruj 2023
Sigurnost na prvom mjestu: preko ljeta je osobito važno biti oprezan s hranom

Sigurnost na prvom mjestu: preko ljeta je osobito važno biti oprezan s hranom

Mirjana Bošković Smrekar 25 srp 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!