Kad vas gosti iznenade: ovaj kolač od čokolade s bademima bit će vaš „as iz rukava“

Jednostavne stvari su nekada najbolje, jednostavni kolači su nekada najslađi – jedan takav stiže s bloga Feeding Art autorica Inge i Lily Bašić.

Sastojci
(za kalup za kolač ca. 30 x 11,5 cm)
  • 150 g čokolade (preko 70 % kakaa)
  • 225 g maslaca
  • 5 jaja (M)
  • 70 g šećera
  • prstohvat soli
  • naribana korica od jedne bio-naranče
  • 1 mahuna vanilije
  • 1 velika žlica kakaa u prahu
  • 1 mala žlica praška za pecivo
  • 250 g mljevenih badema
Glazura od čokolade i nugata
  • 70 g tamne čokolade
  • 50 g nugata
  • 125 ml slatkog vrhnja
Priprema
Kolač

Čokoladu i maslac otopiti na pari, pri tome povremeno promiješati. Ostaviti da se malo ohladi.

Jaja sa šećerom, soli, koricom od naranče, unutrašnjosti jedne vanilije, kakaom i praškom za pecivo dobro sjediniti. U tankom mlazu dodati otopljenu čokoladu s maslacem i dobro pomiješati. Na kraju umiješati mljevene bademe.

Kalup za pečenje premazati maslacem, a dno kalupa obložiti papirom za pečenje. U kalup izliti tijesto i u prethodno zagrijanoj pećnici (175°C) peći oko 35 minuta. Kolač ostaviti nekoliko minuta u kalupu da se hladi, zatim skinuti obruč i ostaviti da se potpuno ohladi.

Glazura od glazure i nugata

Čokoladu i nugat uz povremeno mješanje otopiti na pari. Slatko vrhnje prokuhati i sjediniti s otopljenom čoko-nugat masom. Ostaviti da se malo ohladi i glazurom preliti kolač.

Fotografija: Feeding Art

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.