Ljetne vrućine su tu, ali to nikako ne može biti razlog da odustanemo od uživanja u slasticama – jednostavno ih treba pilagoditi sezoni, a to najbolje zna naša Ana Srdoč s bloga Tirkizna kod koje smo pronašle recept za pečene nektarine s medom i Amaretti keksima – gotovo u svega nekoliko minuta.
Sastojci
- 3 nektarine
- 1 žlica meda
- 20 g maslaca
- nekoliko listića svježe mente
- 40 g Amaretti keksa
I još (za posluživanje)
- sladoled od vanilije
- 2 žlice bademovih listića
Pripremu
Nektarine operite, prerežite na pola i izvadite košticu. Žličicom ih malo izdubite, a meso nektarina što ste izvadili narežite na sitne komadiće.
U manjem lončiću rastopite maslac s medom i listićima mente. Maknite s vatre.
Zdrobite Amarette i dodajte u smjesu s medom. Promiješajte. Na kraju umiješajte i komadiće nektarine. Napunite nektarine smjesom te ih napunjene stavite u lim za pečenje.
Upalite i ugrijte pećnicu na 170°C. Pecite nektarine 15 minuta. Izvadite i prohladite.
Na mlake nektarine stavite žlicu sladoleda od vanilije i ukrasite listićima badema.
Fotografija: Tirkizna