Nedjelja je dan za uživanje u ukusnim kolačima, a mi vam danas donosimo recept za neodoljivi kolač od jagoda koji smo pronašli kod naše suradnice Anamarije Habuš na blogu Mrvice sa stola.
Sastojci
Šaum
- 5 bjelanjaka
- 200 g šećera
Biskvit
- 5 žumanjaka
- 150 g šećera
- 180 g maslaca
- 180 g brašna
- ½ praška za pecivo
I još
- 500 g jagoda
Priprema
Šaum
Bjelanjke i šećer miksajte dok ne dobijete čvrsti šaum.
Biskvit
Prvo miksajte žumanjke i šećer dok ne postanu bijeli, dodajte otopljeni maslac i na kraju prosijano brašno s praškom za pecivo. Stavite ga peći na 180 stupnjeva dok ne porumeni, otprilike 20 minuta.
Slaganje
Na biskvit poslažite oprane i na tanke ploške narezane jagode zatim sve prekrijte šaumom. Vratite u pećnicu na 20 minuta na 180 stupnjeva.
Kako bi se kolač lakše rezao, ostavite ga da se potpuno ohladi.
Fotografija: Mrvice sa stola