• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Imamo recept koji će vas oduševiti: za Božić pripremite ovaj predivni panj

Imamo recept koji će vas oduševiti: za Božić pripremite ovaj predivni panj

Slatkopedija 23 pro 2021 Recepti Komentari isključeni za Imamo recept koji će vas oduševiti: za Božić pripremite ovaj predivni panj

Božićni panj predstavlja jednu od neizostavnih blagdanskih slastica, a posebnu čar ovaj joj je put dala Katarina Paoletić s profila nesto_slatko_by_katarina oblikovavši ga na nešto drugačiji način.

Sastojci
Biskvit
  • 5 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 g brašna
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 4 žlice ulja
Krema
  • 500 g mascarponea
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 400 g čokolade za kuhanje
I još
  • nekoliko žlica domaćeg pekmeza (od aronije ili okusa po želji)
Priprema
Biskvit

Jaja miksajte postepeno im dodavajući šećer. Nakon što se šećer rastopi, a jaja postanu svijetla i pjenasta, dodajte im prosijano brašno i prethodno rastopljenu čokoladu sa uljem. Lagano sjedinite smjesu špatulom!

Na lim za pečenje (veliki od pećnice) stavite masni papir i smjesu od biskvita pažljivo rasporedite i poravnajte. Biskvit stavite peći na 180 stupnjeva, 20 minuta (možda i manje, napravite test čačkalicom). Pečeni biskvit izvadite iz pećnice, na njega stavite vlažnu krpu i zarolajte u oblik rolade. Ostavite da se ohladi, a za to vrijeme napravite kremu.

Krema

Mascarpone i šećer u prahu miksajte par minuta, pa im dodajte čokoladu koju ste prethodno otopili na pari. Krema je odmah spremna za stavljanje na biskvit, a ukoliko vam ipak nije toliko čvrsta stavite ju na 15 – 20 minuta u hladnjak uz povremeno miješanje.

Slaganje

Ohlađeni biskvit odrolajte, maknite vlažnu krpu te ga prerežite na tri dijela po dužini.

Na biskvit stavite pekmez.

Na pekmez stavite kremu (malo manje od polovice kreme ostavi za dekoraciju, odnosno stranice torte)

Zarolajte jednu traku rolade, pa ju spojite i zarolajte sa drugom trakom rolade te ponovite postupak spajanja rolade i s trećom trakom. Detaljne video upute pronađite ovdje.

Tortu stavite u hladnjak na pola sata, a nakon toga ju pomoću slastičarske vrećice i ostatka kreme ukrasite. Na tortu stavite i prigodne dekoracije za panj.

Napomena

Vodite računa o tomu da pekmez bude kiselkastog okusa jer je rolada dosta slatka.

Fotografije: Katarina Paoletić

božićni panj čokolada katarina paoletić mascarpone nešto slatko by katarina panj 2021-12-23
Tags božićni panj čokolada katarina paoletić mascarpone nešto slatko by katarina panj

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Božić u kraljevskom stilu: kućica od medenjaka i cimet zvjezdice po receptu s engleskog dvora

Sljedeći članak :

Vlasnica slastičarnice otkrila drugu stranu blagdana: „Sve te situacije ostavljaju gorak okus“

Povezani članci

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Slatkopedija 23 ruj 2023
Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Slatkopedija 20 ruj 2023
Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Slatkopedija 24 kol 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!