I zimski kolači mogu nositi okus maline

Okusi maline i vanilije baš su se dobro spojili u ovom kolaču čini nam recept stiže s Instagram profila nala_angor koji vode Lana Komusanac i Goran Galović.

Sastojci
  • 200 g smrznutih malina
  • 160 g biljne masti
  • 120 g kokosovog šećera
  • 1 žlica mljevenog lana pomiješana s 3 žlice hladne vode (zamjena za jaje)
  • 300 g sojinog jogurta
  • 220 g pirovog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 g tapioka škroba
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica kurkume za žutu boju biskvita
  • 1 žličica arome vanilije ili sastrugana vanilija iz mahune vanilije
I još
  • šećer u prahu (za posipanje)
Priprema

Staviti maline da se odmrzavaju.

Kremasto izmiksati biljnu mast/maslac s kokosovim šećerom pa dodati laneno jaje i jogurt. Posebno pomiješati sve suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, škrob, vanilin šećer, kurkumu i vaniliju). Sjediniti obje smjese.

Voće ocijediti na papirnatom ručniku.

Pola smjese uliti u kalup, poslagati maline pa staviti ostatak smjese i na kraju preostale maline. Peći oko 60 minuta na 180 stupnjeva. Probosti čačkalicom pa ako izađe suha znači da je kolač gotov.

Gotovo ostaviti da se ohladi u kalupu, a zatim lagano posuti šećerom u prahu za dekoraciju i poslužiti.

Fotografije: nala_angor

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.