Naši predstavnici na ovom prestižnom natjecanju bit će dvostruki državnik prvak u slastičarstvu Ivan Ergović i njegova pomoćnica, aktualna državna prvakinja u slastičarstvu, Dora Bolkovac.
Rimini je ovih dana središte kulinarstvog svijeta jer se u njemu održava Global Chef Challenge, u sklopu koje će sutra biti održan i Global Pastry Chefs Challenge. Među natjecateljima koji se bore za titulu najboljih je i tim slastičara iz Hrvatske koji čine dvostruki državni prvak u slastičarstvu Ivan Ergović te aktualna državna prvakinja u slastičarstvu Dora Bolkovac. Ovaj tim spoj je iskustva, preciznosti te kreativnosti i kao takav predstavlja izniman potencijal za natjecanje na najvišoj međunarodnoj razini.
Na natjecanju će osim tehničke preciznosti kandidati morati pokazati i besprijekornu estetiku te inovativnost.
Tako će u zadanom vremenskom okviru od dva sata, uz dodatnih 10 minuta za pripremu i 10 minuta za čišćenje, Ivan i Dora morati pripremiti dvije iznimne slastice i to: čokoladnu tortu težine između 800 i 1000 g, koja mora biti sastavljena, zamrznuta, eventualno glazirana te dekorirana tijekom samog natjecanja, ali i desert u četiri porcije, u kojem najmanje 50 % sastojaka mora biti čokolada, a koji mora sadržavati najmanje dva elementa, od kojih jedan mora biti pečen, uz voćni umak i dekoraciju.
Našim predstavnicima želimo puno uspjeha na natjecanju.
Izvor: Hrvatski kuharski savez
Fotografija: Ivan Ergović