• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Hrapoćuša

Hrapoćuša

Slatkopedija 03 lip 2017 Recept dana Leave a comment

O hrapoćuši ste već mogli čitati u našoj rubrici Naše slastice, a danas vam donosimo i tradicionalni recept za ovu slasticu.

Iako svaka Doljanka hrapoćušu spravlja na svoj način, zahvaljujući TZO Postira prenosimo tradicionalni recept za dolsku tortu hrapoćušu.

Sastojci za 12 obroka
Za biskvit
  • 12 žumanjaka
  • 4 bjelanjka
  • 12 žlica šećera
  • 4 žlice tople vode
  • 12 žlica brašna
  • malo ruma
  • po guštu vanilije
  • malo korice od limuna
Za preljev
  • pola kg šećera
  • ¾ kg prepolovljenih oraha
  • 8 bjelanjaka
Priprema

Dvanaest žumanjaka, četiri bjelanjka i dvanaest velikih žlica šećera miješa se kao za biskvit i dodaje se četiri velike žlice tople vode, dvanaest žlica brašna, malo ruma, vanilija i korica od limuna. Učinite smjesu i ispecite je u kalupu za tortu.

Zažutite pola kg šećera, malo manje od 3/4 kila prepolovljenih jezgri od oraha i osam bjelanjaka. Kad požuti, smjesu pažljivo istresite na pripremljeni i ohlađeni biskvit te ga cijeloga njome obložite, kako vrh tako i sa strane.

Sve skupa još jedan put vratite u pećnicu tek toliko da se posuši.

Fotografija: TZO Postira

[print_link]

brač dol hrapoćuša naše slastice recept dana slatka baština slatki recept 2017-06-03
Tags brač dol hrapoćuša naše slastice recept dana slatka baština slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Dani trešanja u Erdutu

Sljedeći članak :

Otvoren prvi Nutella café na svijetu

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!