• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Galette sa smokvama

Galette sa smokvama

Slatkopedija 22 kol 2017 Recept dana Leave a comment

Jučer smo vam donijeli tekst u kojem smo vam otkrili nešto više o smokvama, a danas s vama dijelimo recept za galette sa smokvama koji nam je poslala naša suradnica Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača.

Sastojci
  • prhko tijesto
  • 250 g glatkog brašna
  • 125 g hladnog maslaca
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 40 ml hladne vode
Nadjev sa smokvama
  • 500-700 g svježih smokvi
  • 2 žlice šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žlica krušnih mrvica
Priprema

Umijesite glatko tijesto i spremite ga u hladnjak na 45 minuta. Za to vrijeme smokve razrežite na četvrtine i pomiješajte s cimetom i vanilin šećerom.

Rashlađeno tijesto razvaljajte u obliku kruga (promjer cca 35 cm) na masnom papiru.

Razvaljano tijesto posipajte krušnim mrvicama pa rasporedite nadjev od smokava. Rub tijesta ostavite 2 cm prazan tako da ga kasnije možete presavinuti.

Prazne krajeve tijesta premažite jajem, preklopite preko nadjeva, ponovno premažite jajem i dobro pošećerite da dobijete hrskavo tijesto.

Galette pecite 20-25 minuta na 190 stupnjeva dok ne dobije lijepu, zlatnu boju.

Napomena

Umjesto smokava možete koristiti i neko drugo voće, ovisno o sezoni i onome što volite.

Cimet prilagodite svom ukusu pa stavite više ili manje od navedene količine.

Fotografije: Slatki svijet torti i kolača 

[print_link]

blog galette galette sa smokvama jannette razum ljetni receti ljeto prhko tijesto recept dana sezonski recepti slatki recept slatki svijet torti i kolača smokve 2017-08-22
Tags blog galette galette sa smokvama jannette razum ljetni receti ljeto prhko tijesto recept dana sezonski recepti slatki recept slatki svijet torti i kolača smokve

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Jesenski rok upisa u srednje škole

Sljedeći članak :

Petkom u jedanaest sati zvoni osječki „Knedl sat“

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!