• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Ferrero cupcakes

Ferrero cupcakes

Slatkopedija 19 lis 2017 Recept dana Leave a comment

Danas vam donosimo recept za ferrero cupcakes koji je s nama podijelila Tamara s bloga What’s for dessert. Krema za ove cupcakese je vrlo slična kremi koju smo mi koristili za Nutella cheesecake, samo što je Tamara kremu obogatila lješnjacima.

Sastojci
Biskvit
  • 160 g glatkog brašna
  • 1   1/4 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 2 jaja
  • 150 g šećera
  • 1   1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 115 ml ulja
  • 115 ml mlaćenice (umjesto mlaćenice iskoristiti sljedeći recept: u 115 ml mlijeka dodajte 1/2 žličice bijelog octa ili limunovog soka i pustite da odstoji  5 minuta prije upotrebe)
Krema
  • 250 g mascarponea
  • 250 g nutelle
  • 150 g lješnjaka
Priprema
Biskvit

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U većoj posudi miksajte jaja 20 sekundi. Dodajte šećer i nastavite miksati otprilike 30 sekundi na srednjoj brzini. Dodajte ekstrakt vanilije i ulje pa kratko miksajte. Smanjite mikser na najmanju brzinu pa dodajte pola mješavine s brašnom. Zatim dodajte pola mlijeka pa ostatak brašna i ostatak mlijeka. Miksajte tek toliko da se sastojci povežu.

U kalup za muffine stavite papirnate košarice. Da biste ravnomjerno napunili košarice smjesom, koristite žlicu za sladoled i u svaku košaricu ulijte jednu žlicu smjese.  Pecite 12 – 14 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Cupcakese izvadite iz kalupa nakon 2-3 minute pa pustite da se ohlade na rešetki. Ukupno sam dobila 14 cupcakesa, kojima sam izdubila sredinu nožem kako bih ih mogla puniti kremom.

Krema

Lješnjake rasporedite u jednom sloju na lim pa ih stavite u pećnicu (koja je već zagrijana od pečenja biskvita) na par minuta dok im kožica ne raspuca. Stavite ih u kuhinjsku krpu, spojite krajeve i trljajte lješnjake jedne o druge kako bi im se ogulila kožica. Odvojite 30 g lješnjaka sa strane, a ostatak sameljite u multipraktiku (ne moraju biti jako fino mljeveni, poželjno je da dio ostane u sitnim komadićima). Pomiješajte mascarpone i nutellu pa dodajte mljevene lješnjake. Udubine u cupcakesima ispunite kremom, a ostatak kreme stavite u frižider na 45 minuta da se malo stisne. Za dekoraciju sam koristila Wiltonov nastavak 4B. Ostatak od 30 g lješnjaka grubo nasjeckajte i pospite po kremi.

Fotografije: What’s for dessert?

[print_link]

blog cupcakesi ferrero lješnjak mascarpone nutella recept dana slatki recept tamara what's for dessert 2017-10-19
Tags blog cupcakesi ferrero lješnjak mascarpone nutella recept dana slatki recept tamara what's for dessert

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Ella Dvornik: „Iako sam inače čokoladni tip, u trudnoći sam zavoljela voćne slastice“

Sljedeći članak :

Upotreba dunje u slasticama

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!