Nutella cheesecake

Ako vam treba jednostavna i ukusna torta bez pečenja, Nutella cheesecake je pravi izbor za vas.

Sastojci
Podloga
  • 200 g Plazma keksa
  • 150 g maslaca
  • 30 g šećera u prahu
  • 10 g kakaa
Krema
  • 500 g Mascarpone sira
  • 500 g Nutelle

 

Priprema
Podloga

Plazma keks sameljite u blenderu. Dodajte im šećer u prahu i kakao te sve dobro pomiješajte. Maslac otkidajte na sitne komadiće pa ga dodajte suhim sastojcima kako bi se povezali. Dobivenu smjesu utisnite u kalup za torte promjera 26 cm.

Krema

Mikserom umutite Mascarpone sir dok ne dobijete čvrstu smjesu. U dobiveni čvrsti Mascarpone sir stalno miješajući, postepeno dodajte Nutellu. Kad se krema sjedini, prelijte je preko podloge. Tortu ostavite u kalupu te stavite u hladnjak barem 2-3 sata (najbolje tijekom noći) prije serviranja.

Fotografije: Kate Bošković

Ispis
Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.