Paljenje pećnice ovih dana ne dolazi u obzir stoga su nam osobito dragi recepti koji ne uključuju pećnicu kao što je ovaj koji stiže s bloga Natašine slastice naše suradnice Nataše Pralice – evo kako pripremiti tortu kao stvorenu za ljetne proslave.
Sastojci
Podloga
- 150 g mljevenog petit keksa
- 100 g kokosa
- 70 g šećera
- 100 g istopljenog margarina ili maslaca
- 100 ml mlijeka
Krema
- 600 g krem sira
- 70 g šećera u prahu
- 2 žlice arome vanilije
- 450 ml vrhnja za šlag
I još
- 250 g malina
Bijeli ganache
- 200 g bijele čokolade
- 50 ml vrhnja za šlag

Priprema
Podloga
U zdjelu dodajte mljeveni petit keks, kokos, šećer, istopljeni margarin ili maslac i mlijeko pa sjedinite sastojke.
Smjesu rasporedite na pladanj s obručem promjera 22 cm.
Krema
U zdjelu dodajte krem sir, šećer u prahu, aromu vanilije i vrhnje za šlag.
Miksajte da dobijete lijepu kremu, a zatim kremu rasporedite preko podloge.
Preko kreme rasporedite maline.

Bijeli ganache
Preko bijele čokolade (narezane ili u kapljicama) prelijte vrhnje za šlag pa istopite u mikrovalnoj ili na pari.
Ganache prelijte preko malina.
Tortu stavite u hladnjak da se stegne.
Fotografije: Natašine slastice