Danas pripremamo keksiće od sjemenki bundeve

Sjemenke bundeve pronašle su svoje mjesto u ovim divnim keksićima čiji nam recept dolazi s bloga Feeding Art autorica Inge i Lily Bašić.

Sastojci
(za ca. 50 – 60 komada)
  • 130 g maslaca
  • 150 g glatkog brašna
  • 70 g tostiranih i mljevenih sjemenki od bundeve
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žumanjak
I još
  • 1 bjelanjak za premazati keksiće
  • 30 – 40g mljevenih sjemenki od bundeve za uvaljati keksiće
  • 150 g crvene marmelade po želji za punjenje
Priprema

Od svih sastojaka (u gornjem dijelu recepta) umijesiti glatko, prhko tijesto. Od tijesta formirati male kuglice, premazati bjelanjkom i uvaljati ih u mljevene sjemenke od bundeve. Na lim za pečenje staviti papir za pečenje i po njemu s razmakom poredati kuglice. Drškom kuhače praviti udubljenja. Pećnicu zagrijati na 190°C i kolačiće peći ca. 12-15 minuta. Ostaviti da se ohlade.

Zagrijati marmeladu, staviti je u slastičarsku vrećicu s malim, okruglim nastavkom i njome pažljivo puniti udubljenja od keksića. Ostaviti da se marmelada ohladi i stisne.

Fotografija: Feeding Art

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.