• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Čokoladna torta sa šumskim voćem

Čokoladna torta sa šumskim voćem

Slatkopedija 04 tra 2019 Recept dana Leave a comment

Dolazi nam vikend i trebaju nam dobri recepti za nedjeljni ručak. Srećom, tu je Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača koja nam danas donosi recept za čokoladnu tortu sa šumskim voćem.

Sastojci
Biskvit
  • 8 jaja
  • 240 g šećera
  • 50 ml vode
  • 80 ml ulja
  • 160 g glatkog brašna
  • 40 g kakaa u prahu
  • 1/2 praška za pecivo
  • prstohvat soli
Preljev
  • 450 g šumskog voća
  • 100 g šećera
Čokoladna krema
  • 800 ml mlijeka
  • 3 pudinga okusa čokolade
  • 150 g šećera
  • 150 g mliječne čokolade
  • 200 g maslaca
Priprema

Za pripremu kreme puding skuhajte u mlijeku prema uputama na vrećici, uz dodatak šećera. U vrući puding dodajte razlomljenu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Kuhani puding premjestite u zdjelu za miksanje, prekrijte vrh prozirnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte, a zatim ga postupno dodajte ohlađenom pudingu. Kremu dobro izmiksajte.

Za pripremu biskvita pripremite suhe sastojke – brašnu dodajte prašak za pecivo, kakao u prahu (kakao obavezno prosijte) i sol pa ostavite sa strane. Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i mlaku vodu. Pomalo dodajte suhe sastojke i sve lagano miješajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (26cm) kojeg ste obložili masnim papirom.

Biskvit pecite otprilike 40 minuta na 180°C, ovisno o jačini pećnice. Nakon pola sata biskvit slobodno prekrijte aluminijskom folijom kako ne bi potamnio.

Dok se biskvit peče, pripremite preljev. Šumsko voće i šećer kuhajte na laganoj vatri 15-20 minuta, dok većina tekućine ne ispari. Poželjno je da malo ostane kako bi biskviti bili sočniji. Kuhani preljev ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Biskvit ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim prerežite po sredini tako da dobijete dva jednaka dijela. Preko oba biskvita ravnomjerno rasporedite preljev od šumskog voća i ostavite ih nekoliko minuta da upiju sok od preljeva.

Na tanjur za torte stavite jedan biskvit, a oko njega obruč od kalupa u kojem se biskvit pekao. Preko šumskog voća pažljivo premažite ½ čokoladne kreme pa stavite drugi biskvit tako da dio koji je preliven šumskim voćem bude okrenut prema gore. Preko vrha torte premažite ostatak čokoladne kreme.

Tortu spremite u hladnjak preko noći. Idući dan pažljivo skinite kalup i ukrasite tortu po želji. Ja sam sačuvala malo čokoladne kreme i njome sam premazala rubove.

Fotografije: Slatki svijet torti i kolača

čokoladna torta čokoladni recepti jannette razum recept dana slatki recept slatki svijet torti i kolača šumsko voće 2019-04-04
Tags čokoladna torta čokoladni recepti jannette razum recept dana slatki recept slatki svijet torti i kolača šumsko voće

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

U Zagrebu se bira najbolji hrvatski sladoled

Sljedeći članak :

Marija Škorić sladoledom od kozjeg mlijeka i tonke odnijela pobjedu na Gelato Festival Challengeu

Povezani članci

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Slatkopedija 29 ruj 2023
Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!