• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Čokoladna torta s bergamotom

Čokoladna torta s bergamotom

Slatkopedija 29 ožu 2019 Recept dana Leave a comment

I današnji petak „slavimo“ uz tortu po receptu naše Ane Prše, koja je ovom prilikom kombinirala okus čokolade i bergamota.

Sastojci
(za tortu promjera 24 cm)
Podloga
  • 100 g glatkog brašna
  • 15 g kakaa
  • 75 g maslaca
  • 35 g šećera u prahu
Biskvit
  • 185 g bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • 100 g šećera
  • 145 g žumanjaka
  • 190 g bademovog brašna
  • 20 g kakaa
Krema
  • 2 jaja
  • 130 g šećera
  • 100 g soka od bergamota
  • 20 g gustina
  • 70 g maslaca
Ganache
  • 200 g slatkog vrhnja
  • 150 g čokolade 54%
Priprema
Podloga

Prosijajte skupa kakao, brašno i šećer u prahu, dodajte maslac narezan na kockice pa zamijesite tijesto. Stavite u vrećicu pa u hladnjak na barem pola sata.

Na papiru za pečenje iscrtajte krug promjera 24 cm, okrenite naopako pa na čistoj strani razvaljajte tijesto promjera 24 cm. Izbockajte vilicom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170°C oko 10  minuta.

Biskvit

Istucite bjelanjke s prstohvatom soli u snijeg, postepeno dodajući šećer pa dodajte jedan po jedan žumanjak.

Bademovo brašno i kakao promiješajte skupa pa ih pomoću špatule umiješajte u smjesu jaja.

Smjesu podijelite na pola, pa ispecite dva biskvita.

Pekla sam u kalupu promjera 24 cm, obloženom papirom za pečenje, oko 15 minuta na 170°C.

Krema

Jaja, šećer, sok i gustin dobro izmiješajte pa stavite kuhati neprestano miješajući dok ne zakipi. Smanjite vatru pa nastavite miješati još par minuta. Ostavite sa strane da se ohladi pa umiješajte maslac.

Ganache

Zakipite slatko vrhnje pa prelijte preko nasjeckane čokolade. Ostavite par minuta da se otopi pa izmiješajte.

Ostavite da se malo ohladi i stegne, kako biste ganache nanijeli na tortu, a da ne iscuri.

Slaganje

Na sredinu tanjura na kojem ćete slagati tortu stavite žličicu kreme pa na to stavite prhku podlogu. Krema će spriječiti da torta klizi po tanjuru.

Stavite kalup i u njemu filajte, bit će vam lakše i kreme neće curiti van.  

Na prhko nanesite pola ganachea pa poravnajte. Zatim stavite biskvit pa kremu od bergamota. Poklopite s drugim biskvitom i nanesite ostatak ganachea.

Ostavite u hladnjaku na nekoliko sati da se stisne. Kad se ohladi, maknite kalup te ukrasite po želji.

Fotografije: Ana Prša

ana prša 2019-03-29
Tags ana prša

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Šeherezada torta s okusom karamele

Sljedeći članak :

Titula najbolje slastičarke pripala našoj suradnici Mariji Prši: „Još nisam svjesna što se dogodilo“

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!