Čokoladna plata – trend s društvenih mreža koji sladi i najgore dane

Trendovi se brzinom munje šire društvenim mrežama, smjenjuju se i stvaraju novi, a jedan koji traje je slatki trend – čokoladna plata.

Do sada se pod pojmom plata smatrala plata s mnoštvom finih mesnih narezaka, kvalitetnih sireva i raznovrsnih maslina, kapara i sušenog voća, ili pak plate s različitim vrstama pečenog mesa. No, osim takvih, postoje i mnogo slađe plate – one čokoladne čija je popularnost iz dana u dan sve veća.

Iako su fotografije plata na kojima se nalaze najrazličitije čokoladne slastice na društvenim mrežama prisutne već duže vrijeme, njihova je popularnost ovih dana, vjerojatno uvjetovano i ne baš slatkom stvarnošću u kojoj se nalazimo, sve veća i veća.  

Ono što je potrebno za izradu ovakve plate je drvena daska za posluživanje, mnoštvo čokoladnih slastica – keksića, čokolada, bombona, kolačića, te kreativnost. Ideje za ovu slatku platu možete potražiti na Instagramu na kojem se nalaze fotografije brojnih blogera i ljubitelja čokolade koji su već složili svoju omiljenu verziju ovog trenutnog neizostavnog hita na društvnim mrežama.

Kako će vaša plata izgledati ovisi isključivo o vama i o vašem osobnom ukusu kada je u pitanju čokolada. Stoga pustite mašti na volju i osmislite svoju najslađu platu.

 Fotografija: Instagram profil badbatchbaking

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.