• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Čokoladna mousse torta s trešnjama

Čokoladna mousse torta s trešnjama

Slatkopedija 24 svi 2018 Recept dana Leave a comment

Osim jagodama, sezona je i trešnjama, a naša Karla Kovačić s bloga Sweet life by Karla iskoristila je ovo sezonsko voće za pripremu čokoladne mousse torte s trešnjama.

Sastojci
Biskvit
  • 220 g brašna
  • 30 g kakaa
  • 150 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 150 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
Sirup
  • 100 ml vode
  • 100 g šećera
Mousse
  • 200 g tamne čokolade (do 60% kakaa)
  • 120 g mliječne čokolade
  • 120 ml tekućeg slatkog vrhnja
  • 8 g želatine u prahu
  • žličica ekstrakta vanilije
  • 600 ml tučenog slatkog vrhnja
  • 2 šlagfixa
  • 3 žlice šećera u prahu
Dodatak
  • 150 g-200 g očišćenih trešanja
  • 250 g šećera
Priprema

Dno kalupa promjera 22cm obložite papirom za pečenje. U velikoj zdjeli prosijte brašno, kakao i prašak za pecivo. U drugoj zdjeli jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom, a zatim im dodajte sol te još malo promiksajte. Kad se sve dobro povezalo smjesi dodajte ulje i mlijeko. Tekuću smjesu postepeno dodajte suhoj te stalno miješajte kako se ne bi stvorile grudice. Izlijte smjesu u kalup i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Provjerite je li biskvit gotov tako da čačkalicu zabodete u sredinu, ako izađe suha onda ga možete izvaditi iz pećnice. Kada je gotov ostavite da se ohladi par minuta izvan pećnice, a zatim rubove odvojite nožem i izvadite biskvit iz kalupa na stalak za hlađenje. Dok je još polutopao žicom ili nožem odrežite vrh kako bi bio što ravniji. Biskvit vratite u kalup, a zatim sve stavite u hladnjak dok pripremate mousse.

Pripremite sirup za preljevanje biskvita tako da vodi dodate šećer i kuhate sve dok se ne otopi na laganoj vatri. Narezane trešnje koje ćete dodati između moussa u drugoj posudi kuhajte sa šećerom dok malo ne omekšaju i puste vodu. Odvojite ih od vode i ostavite da se ohlade.

Za mousse prvo natopite želatinu po uputama na pakiranju. Na pari, miješajući, otopite usitnjenu čokoladu koju ste prelili slatkim vrhnjem. Nakon što se više od polovine otopi možete ukloniti čokoladu s vatre i miješati dok se i ostatak ne otopi. Odmah joj dodajte želatinu koju ste prethodno otopili (na vatri ili u mikrovalnoj) i ekstrakt vanilije pa promiješajte. U drugoj posudi utucite slatko vrhnje sa šlagfixom i šećerom u prahu pa u njega lagano umiješajte čokoladu. Ostavite da se prohladi 5 minuta prije stavljanja u kalup.

Biskvit lagano natopite sirupom i preko njega stavite ½ količine moussa. Ostavite sve u hladnjaku da se stisne barem pola sata. Nakon toga po sredini rasporedite trešnje i preko njih nanesite i ostatak moussa te špatulom poravnajte vrh torte. Ostavite je u hladnjaku minimalno 3-4 sata, a najbolje preko noći. Prije serviranja dekorirajte. Po želji tortu slažite u kalupu u koji ste prethodno stavili acetatnu foliju kako bi ju lakše i urednije kasnije odvojili od njega.

Fotografije: Sweet life by Karla

blog karla kovačić mousse od čokolade mousse torta recept dana sezonsko voće slatki recept sweet life by karla trešnje 2018-05-24
Tags blog karla kovačić mousse od čokolade mousse torta recept dana sezonsko voće slatki recept sweet life by karla trešnje

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Kako zamrzavanjem očuvati svježinu slastica

Sljedeći članak :

U Švicarskoj predstavljena prva Ruby čokolada za čokolatijere, slastičare i pekare

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!