• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Clafoutis sa šljivama

Clafoutis sa šljivama

Slatkopedija 12 ruj 2017 Recept dana Leave a comment

Naša novinarka Iva Lukač i ove se godine razveselila dolasku šljiva pa već nekoliko tjedana uživa u predivnim domaćim šljivama i pripremanju pekmeza, a s nama je danas odlučila podijeliti recept za jednostavni clafoutis. Recept je, kako ona kaže, u potpunosti prilagodila sebi, a vama savjetuje da napravite to isto.

Sastojci
  • 300 – 500 g šljiva
  • 2 jaja
  • 3 – 6 žlica muscovado šećera
  • 1 žlica ekstrakta od vanilije
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • 100 g mljevenih badema
  • 1 žlica gustina ili praška za pecivo
  • malo maslaca i šećera za kalup
  • šećer u prahu za posipanje
Priprema

Šljive operite, izvadite koštice i prerežite na četvrtine. Jaja umutite s pjenjačom sa šećerom i ekstraktom od vanilije i vrhnjem. Zatim pomiješajte bademe i gustin te dodajte tekućoj smjesi. Posudu namastite maslacem i pospite šećerom pa na to rasporedite šljive. Potom sve pažljivo prelijete smjesom. Pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva. Kada se malo ohladi pospite šećerom u prahu i poslužite toplo uz kuglicu sladoleda po želji.

Fotografija: Iva Lukač

[print_link]

bademi clafoutis clafoutis sa šljivama ekstrakt vanilije iva lukač muscovado šećer pekmez recept dana slatki recept šljive 2017-09-12
Tags bademi clafoutis clafoutis sa šljivama ekstrakt vanilije iva lukač muscovado šećer pekmez recept dana slatki recept šljive

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Licitar – autohtoni hrvatski tradicijski suvenir

Sljedeći članak :

Ana Topić: “Otkad znam za sebe moja ljubav prema slasticama je postojana”

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!