• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Chocolate chip torta

Chocolate chip torta

Slatkopedija 30 kol 2018 Recept dana Leave a comment

Karla Kovačić s bloga Sweet life by Karla u svojim je chocolate chip keksima pronašla inspiraciju za ovu tortu.

Sastojci
Biskvit
  • 250 g brašna
  • 150 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 150 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 120 g chocolate chipsa (čokoladnih kapljica)
Vanilija buttercream
  • 300 g bjelanjaka
  • 570 g maslaca sobne temperature
  • 250 g šećera
  • 2 žličice vanilija ekstrakta
  • prstohvat soli
Dodaci
  • cca 100 g chocolate chip keksa
  • 100 ml mlijeka za kekse
  • 100 ml hladnog mlijeka za natopiti biskvit
Ganache
  • 80 ml slatkog vrhnja
  • 80 g čokolade
Priprema

U veliku posudu prosijte brašno i prašak za pecivo. Jaja tucite sa šećerom i vanilin šećerom ili aromom vanilije, dodajte sol i limunovu koricu. Kad se dobro izradi dodajte ulje i mlijeko. Polako miješajući dodajte tu smjesu pripremljenom brašnu. Miješajte da se ne stvore grudice. Špatulom lagano umiješajte čokoladne kapljice. Raspodijeliti u 3 kalupa obložena papirom za pečenje, promjera 20 cm. Pecite na 180 stupnjeva (kod mene s ventilatorom) 20-25 minuta, ovisi o pećnici. Provjerite čačkalicom, bitno je da ga ne prepečete.

U manjoj posudi na pari pjenjačom miješajte bjelanjke i šećer dok smjesa ne postigne temperaturu od 65 stupnjeva i šećer se ne otopi. Kada dođe na 65 stupnjeva, bjelanjke prebacite u kuhinjski asistent ili miješajte mikserom oko 10 minuta na jakoj brzini dok ne dobijete čvrstu i sjajnu meringue. U nju dodajte omekšali maslac polagano žlicu po žlicu, ako je maslac tvrd buttercream neće uspjeti. U početku će vam smjesa smjesa izgledati rijetko i možda grudasto, ali daljnjim miksanjem dobit ćete glatki buttercream. Na samom kraju dodajte i malo soli te vanilijin ekstrakt.

Buttercream odmah koristite, ali prvo ga podijelite na 2 dijela – za kremu i dekoriranje. Tortu slažite na sljedeći način: stavite prvi biskvit, premažite ga s hladnim mlijekom, a zatim s malo manje od polovice buttercreama za kremu. Po sredini rasporedite polovicu keksića razlomljenih i prethodno umočenih u mlijeko. Stavite još jedan biskvit i ponovite isti postupak. Stavite treći biskvit pa sve lagano premažite s ostatkom prvog dijela buttercreama i stavite tortu na hlađenje oko 20 minuta. Izvadite tortu pa ju dekorirajte s drugom polovicom buttercreama.

Ohladite tortu još barem 2-3 sata prije stavljanja ganachea. Zagrijte slatko vrhnje do vrenja i maknite ga s vatre pa u njega dodajte jednaku količinu tamne čokolade. Miješajte dok se sve ne otopi i smjesa ne postane glatka. Prije nanošenja pričekajte da se malo ohladi, ali ne i previše kako ne bi otopio kremu. Najbolje ga je prethodno testirati na dnu čaše kako bi vidjeli koliko je gust i koliko brzo pada. Prvo ga nanesite na rubove, veću količinu tamo gdje želite da pada, a to možete raditi žlicom ili bočicom. Na kraju nanesite smjesu i u sredinu pa poravnajte, pripazite da ne pretjerate s količinom u sredini. Pričekajte par minuta da se ganache malo stegne u hladnjaku pa sve dekorirajte po želji.

Fotografije: Sweet life by Karla

[print_link]

blog chocolate chip karla kovačić recept dana slatki recept sweet life by karla torta 2018-08-30
Tags blog chocolate chip karla kovačić recept dana slatki recept sweet life by karla torta

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Sladoled od vanilije bez vanilije?

Sljedeći članak :

Recepti uz koje je kolovoz bio slađi

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!