• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Cheesecake s mrkvom

Cheesecake s mrkvom

Slatkopedija 17 ožu 2018 Recept dana Leave a comment

Pripreme za uskršnje blagdane u punom su jeku, a ideju za još jednu tortu koja bi mogla krasiti vaš uskršnji stol dala nam je Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača, podijelivši s nama recept za cheesecake s mrkvom.

Sastojci
Biskvit s mrkvom
  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 150 g sitno ribane mrkve
  • 130 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice cimeta
  • prstohvat soli
Nadjev od sira
  • 1 kg svježeg sira / skute
  • 3 jaja
  • 2 vanilin šećera
  • 100 g šećera
  • 2 žlice limunovog soka
  • naribana korica ½ limuna
  • 30 g gustina
Ostalo
  • 400 g milerama
  • 2 žlice šećera
Priprema

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje, brašno, prašak za pecivo, cimet i sol. Smjesu još kratko izmiksajte, a zatim umiješajte sitno naribanu mrkvu. Pripremljenu smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm). Dno kalupa svakako obložite masnim papirom. Biskvit pecite 15-ak minuta na temperaturi od 180º C. Čačkalicom provjerite je li pečen.

Biskvit ohladite na sobnu temperaturu, a zatim preko njega izlijte nadjev od sira. Jaja izmiksajte sa šećerom. Zatim dodajte sve ostale sastojke pa miksajte još malo dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.

Cheesecake pecite u parnoj kupelji 30 minuta na 170º C. Kako biste dobili efekt parne kupelji na dno pećnice stavite zdjelu ili lim s vodom. Mileram izmutite sa šećerom i premažite ga preko pečenog cheesecakea. Cheesecake vratite na 5 minuta u ugašenu pećnicu. Nakon toga ohladite ga na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku preko noći.

Fotografija: Slatki svijet torti i kolača

[print_link]

blog cheesecake jannette razum mrkva recept dana slatki recept slatki svijet torti i kolača uskršnji recepti 2018-03-17
Tags blog cheesecake jannette razum mrkva recept dana slatki recept slatki svijet torti i kolača uskršnji recepti

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Predstavljanje tvrtke Omrčen promet na sajmu GAST

Sljedeći članak :

Sajam hrane u Budvi

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!