Cheesecake s karamelom i keksom serviran u čaši naš je izbor za slatki vikend

Mislimo da nema ništa slađe od deserta u čaši, a takav nam je upravo pripremila Ema Žderić s Youtube kanala EmmTasty – u njezinim čašama mjesto je našao cheesecake s karamelom i keksom.

Sastojci
(za četiri čašice  – 230 ml)
Podloga
  • 100 g Lotus Biscoff keksa
  • 3 žličice otopljenog maslaca
Krema
  • 250 g mascarpone sira (sobne temperature)
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 žličica arome vanilije
  • 3 žlice karamel umaka
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 100 g Lotus Biscoff keksa
I još
  • mljeveni Lotus Biscoff keks za dekoraciju
  • karamel umak za dekoraciju
Priprema
Podloga

Mljevene Lotus Biscoff kekse i otopljeni maslac povežite u masu i lagano utisnite u čašice.

Krema

Mascarpone sir i šećer u prahu miješajte dok ne dobijete glatku kremu. Dodajte aromu vanilije i karamel umak te ponovno dobro promiješajte. Izlijte u smjesu slatko vrhnje i miksajte dok ne dobijete kremu srednje mekoće. Na kraju dodajte mljevene Lotus Biscoff kekse.

Slaganje

Kremu rasporedite u četiri čašice, dekorirajte mljevenim Lotus Biscoff keksom i karamel umakom.

Ostavite u hladnjaku na dva sata.

Fotografije: EmmTasty

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.