• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Cheesecake od kokosa i limuna s malinama i borovnicama

Cheesecake od kokosa i limuna s malinama i borovnicama

Slatkopedija 29 lip 2018 Recepti Leave a comment

Sezonsko voće – maline i borovnice – danas koristimo u ovom zdravom receptu koji su s nama podijelili Nensi i Slaven Beram s bloga Rainbow in my kitchen.

Sastojci
Podloga
  • 90 g pečenih badema
  • 10 g kokosa
  • 3 datulje (prethodno ih namočiti minimum 1 sat)
  • 1 žlica agave
  • 1 žlica kokosovog ulja
Krema od kokosa i limuna
  • 200 g indijskih oraščića (prethodno ih namočiti minimum 4 sata)
  • 100 g kokos kreme (uzmite stvrdnuti dio iz limenke kokosovog mlijeka)
  • sok 1 malog limuna
  • 3-4 žlice agave
  • 20 g kokosa
  • 3-4 žlice bademovog mlijeka, ili nekog drugog po želji
Ekstra
  • 100 g svježih malina
  • 100 g svježih borovnica
  • maline i borovnice za ukrašavanje
Priprema
Podloga

Obložite kalup za tortu promjera 12 cm papirom za pečenje.

Stavite bademe u multipraktik i sameljite ih u prah. Možete ih prethodno samljeti i pomoću mlinca za kavu. Dodajte kokos, ocijeđene datulje, agavu i kokosovo ulje te miksajte dok se smjesa potpuno ne poveže.

Dobivenu smjesu rasporedite ravnomjerno po kalupu i dobro pritisnite žlicom ili rukama. Stavite u frižider dok se priprema krema.

Krema od kokosa i limuna

Indijske oraščiće dobro ocijedite i stavite u blender. Dodajte kokosovu kremu, agavu i sok limuna pa miksajte na većoj brzini dok ne dobijete glatku kremu.

Dodajte još 20 gr kokosa i opet sve kratko izmiksajte dok se sve dobro ne poveže.

U kremu lagano umiješajte svježe maline i borovnice. Kremu izlijte na podlogu i izravnajte.

Tortu staviti u hladnjak preko noći ili nekoliko sati u zamrzivač da se stisne.

Prije serviranja, ukrasite je malinama i borovnicama.

Fotografija: Rainbow in my kitchen

[print_link]

blog borovnica cheesecake kokos limun maline nensi i slaven beram rainbow in my kitchen recept dana slatki recept zdrave slastice 2018-06-29
Tags blog borovnica cheesecake kokos limun maline nensi i slaven beram rainbow in my kitchen recept dana slatki recept zdrave slastice

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Noemi slastice – nova slatka šibenska adresa

Sljedeći članak :

Najslađi lipanjski recepti

Povezani članci

Torta s jagodama i vanilijom: slastica kojoj ćete se uvijek vraćati

Torta s jagodama i vanilijom: slastica kojoj ćete se uvijek vraćati

Slatkopedija 06 lip 2023
Za ljubitelje kave u slasticama: donosimo recept za tortu koju ćete obožavati

Za ljubitelje kave u slasticama: donosimo recept za tortu koju ćete obožavati

Slatkopedija 05 lip 2023
Posebne kremšnite obilježile su našu šestu godinu postojanja

Posebne kremšnite obilježile su našu šestu godinu postojanja

Slatkopedija 02 lip 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!