• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Novosti»Cédric Grolet čokoladnim jajima zasladio blagdane bolničkom osoblju

Cédric Grolet čokoladnim jajima zasladio blagdane bolničkom osoblju

Lorena Grubišić 14 tra 2020 Novosti Leave a comment

Poznati francuski slastičar Cédric Grolet zasladio je uskršnje blagdane bolničkom osoblju i to na najljepši način – čokoladom.

Jedan od najboljih restoranskih slastičara na svijetu, Francuz Cédric Grolet, odlučio je uskrsni ponedjeljak provesti radno, a sve s ciljem uljepšavanja ovogodišnjih tmurnih uskršnjih blagdana bolničkom osoblju. S timom volontera napravio je XXL čokoladna jaja ispunjena raznim slatkim iznenađenjima koja je tijekom jučerašnjeg dana dostavio pariškim bolnicama. Naravno, cijela se akcija odvila uz dopuštenje francuskih vlasti jer je država već tjednima u karanteni te se život odvija pod strogim mjerama nadzora i ograničenja, a sve u svrhu obuzdavanja širenja korona virusa.

https://www.instagram.com/p/B-7KWlyInEV/

Cédric Grolet je chef slastičar u restoranu Alain Ducasse u poznatom pariškom hotelu Le Meurice koji se ponosi s čak dvije Michelinove zvjezdice, a krajem prošle godine otvorio je i vlastitu slastičarnicu u pariškoj četvrti Opéra. O zasluženom statusu koje ima u slastičarskom svijetu najbolje govori činjenica da su ga na otvaranju dočekali kilometarski redovi i ovacije. Potrebno je spomenuti i zanimljivost da je odlučio primati plaću samo za svoj posao u Le Meuriceu, dok se iste u vlastitoj slastičarnici odrekao kako bi ona bila veća ostalim radnicima.

https://www.instagram.com/p/B9q9a5kp0tY/?fbclid=IwAR1dzAip5MH1e132KHTOohgungmHiIXPxO687aVGbSqXiHRyY7lhYsmUfZU

Ovaj 34-godišnjak autor je kuharice Fruit: The Art of Pastry te dobitnik brojnih nagrada i priznanja. Tako je, među ostalim, 2016. proglašen najboljim slastičarom na uglednoj pariškoj dodjeli nagrada  Prix d’Excellence Relais Desserts, a godinu poslije dobio je jednako prestižnu Valrhoninu nagradu za najboljeg restoranskog slastičara na svijetu koju dodjeljuje Udruženje Les Grandes Tables du Monde. Godine 2018. imenovan je najboljim svjetskim chef slastičarem na ceremoniji The World’s 50 Best Restaurants.

https://www.instagram.com/p/B29L0GQAkxX/?fbclid=IwAR2ORjqkIuCIiYyYZkvZn1CMqvY5HpkPQe01jIRboBQwt7IyH64aZrTrN5Y

Cédric je rođen u malom francuskom selu Firminy koje se nalazi u regiji Auvergne-Rhône-Alpes na jugoistoku države. Njegovi su deserti poznati kao maštovite interpretacije tradicionalnih francuskih slastica, a odlikuju se i time što često nalikuju na voće od kojih su napravljeni što je jedan od zaštitnih znakova ovog vrsnog slastičara koji će nas, nesumnjivo, još dugi niz godina oduševljavati svojim slatkim kreacijama. 

Fotografija: Facebook stranica Cédric Grolet

bolničko osoblje Cedric Grolet čokoladna jaja francuska pariz slatke vijesti uskrs 2020-04-14
Tags bolničko osoblje Cedric Grolet čokoladna jaja francuska pariz slatke vijesti uskrs

Autori

napisala : Lorena Grubišić
Nakon stjecanja diplome iz odnosa s javnošću, Lorena je svoju zagrebačku adresu zamijenila raznim europskim pa je tako iskusila kakav je život u Irskoj i Španjolskoj. Danas ponovno živi u rodnom Šibeniku, a osim u putovanjima i upoznavanju drugih običaja i kultura, uživa i u pravljenju ukusnih slastica i pisanju o istima.
Prethodni članak :

Proljetni kuglof s malinama

Sljedeći članak :

Negativna torta

Povezani članci

Bračke trešnje „ka suvo zlato“: pogledajte koliko košta kilogram trešanja

Bračke trešnje „ka suvo zlato“: pogledajte koliko košta kilogram trešanja

Mirjana Bošković Smrekar 08 lip 2023
Omiljena austrijska slastica s pogledom na Jadransko more: otvoren prvi Cafè Sacher izvan Austrije

Omiljena austrijska slastica s pogledom na Jadransko more: otvoren prvi Cafè Sacher izvan Austrije

Mirjana Bošković Smrekar 06 lip 2023
Omiljene čokoladice u novom pakiranju: plastika zamijenjena papirom

Omiljene čokoladice u novom pakiranju: plastika zamijenjena papirom

Mirjana Bošković Smrekar 05 lip 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!