Neka vam i ovaj Božić, unatoč svemu, bude sretan i sladak

Dragi čitatelji,

u svom tekstu povodom Uskrsa ove sam godine poželjela da nam to bude jedinstveno iskustvo proslave blagdana daleko od svojih najmilijih, u izolaciji, odvojeni od svih onih koji nam znače sve u životu.

Nažalost, ta se moja želja nije ispunila jer iako sada nije tako stroga izolacija i iako možemo prošetati i možda se i vidjeti s nekim dragim ljudima, ipak mnogi nisu u prilici vidjeti svoje najmilije, zagrliti majku ili oca, proslaviti Božić s bakom ili djedom ili pak okupiti se s braćom i sestrama, s obitelji i prijateljima. Mnogi po prvi put Božić provode sami i vjerujem da je za njih ovogodišnji blagdan vrlo emotivan i težak.

Nadam se ipak da ćemo se dogodine svi moći, u puno sigurnijim uvjetima, vratiti zagrljajima, susretima, okupljanjima i druženjima – svemu onomu što čini onu našu dobro poznatu tradiciju.

Nadam se, isto tako, da ćete, unatoč svemu i ovaj Božić provesti okruženi mirisima i okusima svojih omiljenih kolača – prhkih keksića, medenjaka ili paprenjaka, orahnjače ili makovnjače, kuglofa ili torte.

Neka se slatka tradicija nastavi i unatoč gorkoj stvarnosti koja nas okružuje.

U skladu s tom slatkom tradicijom i ja ću vam zaželjeti sretan i sladak Božić.

Vaša Kate

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.