• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Bounty panna cotta: kad se spoje omiljena čokoladica i legendarni desert

Bounty panna cotta: kad se spoje omiljena čokoladica i legendarni desert

Slatkopedija 19 tra 2021 Recept dana Leave a comment

Natalija Milodanović s bloga Mystic cakes danas s nama dijeli recept za bounty panna cottu.

Sastojci
Panna cotta
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 200 ml mlijeka
  • 40 g šećera
  • 1 burbon vanilin šećer
  • 160 g bijele čokolade
  • 6 g želatina
  • 50 g kokosa
Ganache preljev
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 100 g čokolade za kuhanje
Priprema
Panna cotta

U lončić ulijte slatko vrhnje i 150 ml mlijeka. Dodajte šećer i bourbon vanilin šećer pa stavite na vatru i zagrijavajte do vrenja, ali pazite da ne proključa.

Preostalih 50 ml mlijeka pomiješajte sa želatinom i ostavite da nabubri.

Kada se slatko vrhnje zagrijalo, skinite sa vatre pa ubacite bijelu čokoladu izlomljenu na kocke. Neka odstoji oko 20 sekundi tako, pa pjenjačom miješajte dok se sva čokolada ne otopi.

Želatinu otopite na najmanjoj vatri pa je ulijte u lončić i sve dobro izmiješajte. Na kraju dodajte i kokos i izmiješajte. Neka se ova smjesa prohladi desetak minuta prije ulijevanja u čaše.

Pripremite odgovarajuće čaše/teglice u kojima ćete servirati panna cottu. Moje teglice su baš male pa mi je ispalo 8 komada, a ako ulijevate u veće čaše (od nekih 2 dcl), dobit ćete oko 4 porcije.

Dakle, u čaše ravnomjerno rasporedite panna cottu vodeći računa da ne ulijete do vrha već da ostavite malo prostora na vrhu za čokoladni ganache preljev.

Panna cottu stavite u hladnjak da se potpuno ohladi i stegne, najmanje 3-4 sata prije ulijevanja čokoladnog preljeva da ne bi potonuo i pomiješao se s bijelim slojem.

Ganache preljev

Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, skinite s vatre i ubacite čokoladu izlomljenu na kocke. Neka odstoji tako minutu pa pjenjačom dobro izmiješajte dok se sva čokolada ne otopi.

Preljev rasporedite preko ohlađene panna cotte i vratite u hladnjak da se ohladi i stegne, barem 30 minuta, a potom možete poslužiti panna cottu.

Na vrhu dekorirajte listićima kokosa ili jednostavno samo pospite običnim kokosom i naribanom čokoladom.

Fotografije: Mystic cakes

blog bounty mystic cakes natalija milodanović panna cotta recept dana slatki recept 2021-04-19
Tags blog bounty mystic cakes natalija milodanović panna cotta recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Pigment iz crvenog kupusa kao alternativa umjetnim bojilima

Sljedeći članak :

Mjesec OPG-ova na Slatkopediji: predstavljamo vam naše najslađe OPG-ove

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!