• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Biskvit s voćem

Biskvit s voćem

Slatkopedija 16 kol 2019 Recept dana Leave a comment

I naša Ana Prša se nekad vrati jednostavnim receptima poput ovoga za biskvit s voćem.

Sastojci
  • 4 jabuke srednje veličine
  • 2 vanilin šećera
  • 1 žličica cimeta
  • 6-7 marelica
  • 4 jaja
  • prstohvat soli
  • 150 g šećera
  • 80 g ulja
  • 120 g mlijeka
  • 250 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
I još
  • šećer u prahu za posipanje
Priprema

Jabuke operite, ogulite i narežite na kockice pa stavite u tavicu pa na laganu vatru da se dinstaju dok malo ne omekšaju. Dodajte im vanilin šećer i cimet. Pred kraj dodajte marelice koje ste prethodno oprali i narezali na kockice. Dinstajte sve zajedno još minutu pa maknite s izvora topline.

Bjelanjke s prstohvati soli istucite u snijeg.

U drugoj posudi izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte mlijeko i ulje i prosijano brašno s praškom za pecivo pa izmiješajte da dobijete glatku smjesu. Zatim smjesi dodajte snijeg pa sve zajedno lagano izmiješajte.

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa pola smjese izlijete u njega i stavite peći na 170°C. Nakon 5-6 minuta izvadite lim za pečenje iz pećnice (sada se trebala napraviti već lagana korica na biskvitu) pa ravnomjerno rasporedite voće po njemu. Zalijete s ostatkom biskvitne smjese pa vratite u pećnicu i pecite otprilike još 20 minuta.

Pečeni kolač izvadite iz pećnice i probajte pustiti da se ohladi. Prije posluživanja posipajte šećerom u prahu. 

Fotografija: Ana Prša

ana prša biskvit jabuke marelice recept dana slatki recept voće 2019-08-16
Tags ana prša biskvit jabuke marelice recept dana slatki recept voće

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Milijun Snickers čokoladica za promjenu datuma Noći vještica

Sljedeći članak :

Pobijedite strah od isprobavanja novih, slatkih okusa

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!