• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Bijela torta

Bijela torta

Slatkopedija 14 kol 2017 Recept dana Leave a comment

Nevena Josipović s bloga Bake Cakes s nama je već podijelila nekoliko svojih recepata, a danas nam donosi recept za tortu od badema, limuna i mascarpona zamamnog izgleda, ali i okusa.

Sastojci
Biskvit
  • 30 dag brašna
  • 4 jaja
  • prašak za pecivo
  • 10 dag mljevenih badema
  • 30 dag šećera
  • 15 dag maslaca
  • korica jednog limuna
  • sok jednog limuna
  • 2 dcl mlijeka
  • pola žličice soli
Lemon curd
  • 4 žumanjka
  • 12 dag šećera
  • 4 dag maslaca
  • korica i sok jednog limuna
  • 2 lista želatine
Mascarpone krema
  • 25 dag mascarpone sira
  • 2,5 dcl slatkog vrhnja
  • 10 dag bijele čokolade
  • 10 dag šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 5 dag badema
Priprema
Biskvit

Brašno, prašak za pecivo, bademe i sol pomiješajte. Posebno izradite maslac sa šećerom i limunovom koricom. Jaja izmiksajte zasebno te ih dodajte u smjesu maslaca i šećera. Sve skupa sjedinite. Mlijeko i sok limuna pomiješajte zajedno. Postepeno dodajte mješavinu brašna, zatim mlijeko s limunom, te miksajte na najmanjoj brzini. Miksajte dok vam se smjesa ne sjedini.

Kalup promjera 26 cm obložite papirom za pečenje a obruč premažite maslacem. Smjesu izlijte u kalup i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C, nekih 40ak minuta. Kada je biskvit pečen izvadite ga iz kalupa i pustite da se ohladi.

Lemon curd

Želatinu namočite u vodi i pustite da nabubri.

Žumanjke, šećer, limunovu koricu i sok kuhajte na laganoj vatri i neprestano miješajte. Krema je gotova kada smjesa ne curi s kuhače. Maknite s vatre te dodajte maslac i sjedinite.

Dodajte ocijeđenu želatinu, promiješajte te izlijte u manji kalup, promjera 20 cm koji obložite papirom za pečenje koji obuhvaća dno i obruč kalupa. Stavite u zamrzivač na 15ak minuta.

Mascarpone krema

Mascarpone sir, šećer i vanilin šećer izmiksajte. Bijelu čokoladu otopite na pari,pustite nakratko da se prohladi te ju dodajte u smjesu. Dodajte slatko vrhnje pa miksajte dok se krema ne zgusne kao šlag. Bademe prepecite na tavi (trebaju dobiti boju) te ih usitnite u sjeckalici. Dodajte ih u kremu te promiješate pjenjačom.

Biskvit prerežite na dva jednaka dijela.

Prvu koru biskvita stavite na pladanj te ju premažite s malo mascarpone kreme. Zatim izvadite lemon curd iz kalupa i stavite na sredinu torte. Ponovo premažite s mascarpone kremom te stavite drugu koru biskvita. Tortu premažite s ostatkom kreme, ukrasite s limunovom koricom te listićima badema.

Fotografije: Bake Cakes

[print_link]

badem bakecakes bijela čokolada bijela torta blog krema od limuna lemon curd limun mascarpone nevena josipović recept dana slatki recept 2017-08-14
Tags badem bakecakes bijela čokolada bijela torta blog krema od limuna lemon curd limun mascarpone nevena josipović recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

CHEESECAKE master class

Sljedeći članak :

Meringa: tri načina spravljanja kreme od tučenih bjelanjaka

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!