• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023 Recept dana, Slatki recepti Komentari isključeni za Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Za sve ljubitelje kave, Irena Gavran s bloga Pregacha donosi recept za ukusnu Kavenu tortu koja će olakšati povratak u rutinu i razbuditi i najveće pospance.

Sastojci

Biskvit

  • 2 jaja
  • 150 g šećera
  • 80 ml ulja
  • 300 g kremastog jogurta (grčki, domaći…)
  • 150 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice kakaa

Preljev

  • 100 ml mlijeka
  • 2 vanilin šećera
  • 2 žličice instant kave

Krema

  • 500 ml mlijeka
  • 50 g gustina
  • 100 g šećera
  • 2 vanili šećera
  • 2 žlice instant kave
  • 250 g mascarpone sira

Ganache

  • 150 g bijele čokolade
  • 70 ml vrhnja za šlag
  • 2 žličice instant kave

Priprema

Biskvit

Prije samog početka izrade upalite pećnicu na 160 stupnjeva s ventilatorom kako bi se zagrijala, a lim za pečenje promjera 26 cm namastite.

Zatim miksajte jaja i šećer dok se smjesa ne udvostruči. U dobivenu smjesu dodajte ulje i jogurt pa sjedinite.

Na kraju dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i kakaom, sve sjedinite i pecite 25 do 30 minuta.

Krema

U međuvremenu skuhajte kremu. U lonac stavite kuhati 400 ml mlijeka sa šećerom i vanili šećerom, a u preostalih 100 ml mlijeka stavite gustin i miješajte dok se gustin ne otopi.

Proključalom mlijeku dodajte smjesu gustina i kavu te miješajte dok se smjesa ne zgusne.

U vruću smjesu dodajte mascarpone i miješajte dok se sve ne sjedini.

Preljev

Preljev za biskvit napravite tako što ćete ugrijati mlijeko u koje ćete dodati kavu i šećer te miješati dok se sve ne otopi.

Ganache

Zagrijte vrhnje skoro do vrenja i u njega dodajte kavu. Kad se kava otopi, prelijte preko sitno sjeckane čokolade i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Slaganje

Prohlađeni biskvit odvojite od kalupa pa ga poravnajte tako da ili odrežete vrh biskvita ili samo okrenete biskvit da donji dio postane gornji pa vratite obruč kalupa oko biskvita.

Izbockajte biskvit čačkalicom i prelijte preljevom. Zatim ulijte i razmažite kremu, a na kraju prelijte ganacheom.

Prije posluživanja ohladite nekoliko sati.

Fotografije: Pregacha

irena gavran kava kavena torta pregacha recept recept dana torta 2023-08-31
Tags irena gavran kava kavena torta pregacha recept recept dana torta

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Hit slastica mochi donosi dašak Japana na Bundek: novi gastro trendovi na Baš Naš festivalu

Sljedeći članak :

Hrvatska nije samodostatna u proizvodnji grožđa: cijene za kilogram omiljenih zrna divljaju

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Zasladite ljetne zabave: pripremite tortice od limuna i borovnica

Zasladite ljetne zabave: pripremite tortice od limuna i borovnica

Slatkopedija 24 lip 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!