Recept za korejske krafne na naš je portal stigao zahvaljujući našem suradniku Darku Debiću s bloga Samo jedan griz.
Sastojci
- 30 g maslaca
- 200 ml mlijeka
- 30 g šećera
- 1 vrećica instant kvasca
- 1 cijelo jaje
- 300 g glatkog brašna
- 150 g oštrog brašna
- malo soli
- vanilin šećer
- malo ribane korice limuna
- 2 žlice ruma
I još
- ulje za prženje
- kristal šećer pomiješan s cimetom za oblaganje gotove krafne
Priprema
U manjem lončiću otopiti maslac, maknuti s vatre dodati mlijeko i šećer. Mlijeko će se lagano ugrijati od topline lončića. Dodajte kvasac, pomiješajte i pustite oko 5 minuta da kvasac „proradi“. Nakon toga dodati jaje. Ostale namirnice staviti u zdjelu za miksanje, dodati pripremljenu smjesu s kvascem i mikserom (ili ručno) umijesiti tijesto. Ako radite s mikserom nakon pet do sedam minuta prebacite tijesto na dasku, pa umijesite u kuglu uz minimalno dodavanje brašna. Stavite kuglu u nauljenu zdjelu i pokrijte poklopcem ili prozirnom folijom. Stavite na toplo mjesto ili na lonac u koji stavite toplu vodu. Kada se kugla udvostruči, premijesite je u zdjeli i ponovite dizanje. Ponovno mora udvostručiti volumen.
Nakon drugog dizanja tijesto lagano, pazeći da previše ne ispušete mjehuriće zraka iz tijesta, prebacite na pobrašnjenu dasku. Podijelite tijesto na 16 jednakih komada – kuglica. Svaku kuglicu dlanovima razvaljajte u “zmijicu” dužine 25 do 30 cm. Preklopite na pola i zavrnite, uvijte kako bi dobili uzorak užeta. Svaku stavite na papir za pečenje, prekrijte laganom kuhinjskom krpom, držite na toplom.
Kad gotovo dvostruko narastu pržite u dubokoj masnoći.
Fotografija: Samo jedan griz