Pince humanitarnog karaktera: pridružite se slatkoj akciji zagrebačkog Macaronsa

Iz poznate zagrebačke slastičarnice krenula je divna akcija: pripremaju sirnice koje će donirati onima kojima je to najpotrebnije. U akciju se možete uključiti i vi.

Marija Jelačić, vlasnica zagrebačke slastičarnice Macarons by Marija, na društvenim je mrežama pokrenula preslatku akciju doniranja sirnica / pinca onima koji nisu u prilici sami si zasladiti nadolazeći blagdan Uskrsa.

Kako je najavljeno na službenim društvenim stranicama Macaronsa, Marija će peći onoliko koliko pinca koliko dobri ljudi doniraju novčanih sredstava.

Paketić sa pincom koji sam podijelila svojim susjedima otvorio je val dobre energije.Zahvaljujući gospodinu koji me…

Objavljuje MacaronsSrijeda, 25. ožujka 2020.

Nas je zanimalo kako je sve krenulo: „Doniranje je krenulo sasvim slučajno. Zadnje 3 godine kuhinja je moj drugi dom, a ova za sve nimalo laka situacija, natjerala me da još i više boravim u njoj. I zahvalna sam na tomu – svako zlo za neko dobro! Kako nam se bliži Uskrs, vrijeme obilja i hrane, bez obzira na sve, želim nastaviti tradiciju pečenja tog slatkog, aromatičnog kruha s rumom i grožđicama koji sam svake godine uvrstila u svoju ponudu uz macaronse. Bez obzira što je Macarons višom silom do daljnjega zatvoren, pinca je u ponudi i to nikad slađa jer humanitarnog je karaktera i veseli one koji i nemaju neki razlog za sreću. Ovo je najmanje što mogu napraviti. Sve je krenulo s paketićima koje sam podijelila susjedima u zgradi s porukom #ostanidoma. Ne samo da sam oduševila njih, nego i jednog gospodina koji je saznao za moju gestu. Uplatio mi je nekoliko stotina kuna s porukom da usrećim još nekoga po svom izboru.“

Njezin izbor za prvu isporuku pinca bili su beskućnici. Marija objašnjava zašto je baš njih odabrala: „Čitajući portale, shvatila sam da su u ovoj situaciji (ali i inače) najugroženija skupina ne samo stariji nego i beskućnici te da im je svaka pomoć dobrodošla. I tako je prva isporuka otišla baš njima.“ Već sada zna komu bi još htjela zasladiti ovaj, nimalo sladak, period: „Željela bih pince darovati ljudima koji su zbog potresa morali izaći iz svojih kuća, dječjim bolnicama, vatrogascima, policiji i doktorima te medicinskim sestrama jer odrađuju lavovski svoj posao.“

Marijina akcija s pincama traje do Uskrsa, a vi joj se možete pridružiti uplatom na IBAN: HR5123400091111036923 uz opis plaćanja: donacija za potrebite. Cijena jedne pince je 20 kuna.

Fotografija: Facebook stranica Macarons

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.