Akcija #recimoimhvala: u gorkoj godini pišemo slatku priču

Prije dva i pol mjeseca pokrenuli smo akciju #recimoimhvala u sklopu koje ćemo djelatnicima hitnih službi u suradnji s hrvatskim slastičarnicama, zasladiti vjenčanje.

Korona kriza u kojoj smo se prije nekoliko mjeseci našla u prvi je plan izgurala djelatnike hitnih službi koji su danonoćno radili kako bi spriječili širenje zaraze u našoj zemlji. Želeći im zahvaliti, prije dva i pol mjeseca pokrenuli smo akciju #recimoimhvala u sklopu koje ćemo onim djelatnicama (ali i djelatnicima) koje planiraju vjenčanje do kraja ove nesigurne 2020., darovati svadbenu tortu i na taj im način zasladiti vjenčanje.

Naša akcija u kratkom je rok izazvala veliko zanimanje medija i javnosti, ali i samih slastičara pa nam se dosad priključilo ukupno 19 slastičarnica iz gotovo svih dijelova Hrvatske, od Osijeka preko Zagreba i Splita do Dubrovnika. Jedino područje s kojeg nemamo baš ni jednu slastičarnicu jest područje Istre, ali radimo na tomu da se i to promijeni.

No, priključivanje svih tih slastičarnica bilo bi uzalud da nam se nisu javile mladenke (ali i mladoženje) kojima ćemo zasladiti vjenčanje. Tiho smo se u redakciji dogovorili da bismo bili zadovoljni i ponosni kada bismo do kraja godine došli do broja od deset vjenčanja na kojima smo sudjelovali u onom najslađem dijelu. Od realizacije te naše želje dijeli nas tek jedno vjenčanje jer se trenutno nalazimo na brojci od devet vjenčanja na kojima će mladenci rezati tortu koju su, kao znak zahvale, dobili u sklopu naše akcije #recimoimhvala.

Naše mladenke nam dolaze iz Zagreba, Splita, Osijeka i Pule, dok nam jedini mladoženja stiže iz Osijeka, a vjenčanje će imati u Konavlima.

U gorkim vremenima uspjeli smo, uz pomoć naših slastičara iz svih dijelova Hrvatske, stvoriti jednu slatku priču i na to smo iznimno ponosni. Nadamo se da će nam se u danima koji dolaze još mladenki (i mladoženja) javiti, ali ih molimo da nam se, zbog rezervacije termina, jave što prije.

Ovim putem još jednom pozivamo sve mladenke iz hitnih službi, ali i sve slastičarnice koje žele sudjelovati u ovoj akciji da nam se jave na mail kate.boskovic@slatkopedija.hr ili u inboks naših društvenih mrežama.

Ispišite s nama najslađu priču ove gorke godine.

Fotografija: Unsplash

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.