Akcija #recimoimhvala: Marija Kopjar iz Planeta kolača zasladit će svadbu mladenki iz Krapinsko-zagorske županije

Našoj se akciji #recimoimhvala, koju smo produžili do 1. srpnja 2020., pridružila i Marija Kopjar, vlasnica obrta za izradu torti i kolača s adresom u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Obrt za proizvodnju kolača i torti „Planet kolača“ svoja je vrata otvorio u travnju 2017. godine. Vlasnica obrta, Marija Kopjar, na ovaj se korak odlučila budući da se cijeli život bavi izradom torti i kolača pa se htjela uhvatiti u koštac sa slatkim izazovima. Do sada je napravila desetak manjih svadbenih torti jer zbog nedostatka vremena nije uzimala narudžbe za veće torte s obzirom na to da one iziskuju puno više vremena i truda. „Kako sam ja radila u jednom hotelu, uz obrt kod kuće nisam imala tog potrebnog vremena. Osim svadbenih torti sada radim i torte za sve druge prigode,a istih sam samo ove godine izradila između 130 i 150.“ – govori nam Marija.

Ni jedna joj se torta nije posebno urezala u sjećanje, a što se tiče okusa, mladenci najčešće biraju torte čokoladnih okusa s decentnim ukrasima.

Gledajući popis slastičarnica koje su se pridružile našoj akciji #recimoimhvala, uočila je da nema slastičarnica u njenoj blizini koje sudjeluju u akciji te se odlučila pridružiti i na taj način uljepšati jednu Krapinsko-zagorsku svadbu. „Budući da u mojoj okolini ima nekoliko bolnica odlučila sam se priključiti ovoj akciji i možda nekom od medicinskog osoblja uljepšati njihov dan vjenčanja.“ – rekla je za kraj Marija.

Fotografije: Marija Kopjar

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.