Akcija #recimoimhvala: Bezglutenskom tortom jednoj će mladenki iz zagrebačkih hitnih službi vjenčanje zasladiti TiA’s Gluten Free

Među brojnim slastičarnicama koje su se odazvale akciji #recimoimhvala i odlučile nagraditi hrabre žene koje se bore s pandemijom virusa COVID_19, našla se i slastičarnica TiA’s Gluten Free, čija se vlasnica Martina Remenar Loborec, unatoč lošem poslovanju uzrokovanom pandemijom, odlučila nagraditi mladenku koja će svoj dan proslaviti u krugu najbližih, jednostavnom, bezglutenskom svadbenom tortom.

Objekt s bezglutenskim slasticama TiA’s Gluten Free, čije je vlasnica Martina Remenar Loborec, s radom je započeo u svibnju 2019. godine. Na našem smo vas portalu povodom otvaranja ovog objekta već upoznali s njihovom pričom, koja je zapravo krenula prije skoro 7 godina, kada je Martininom starijem sinu dijagnosticirana celijakija. Nisu se stigli ni oporavit od prvotnog šoka, kad je tri mjeseca kasnije uslijedio novi šok: mlađem sinu dijagnosticirana je alergija na jaja, protein kravljeg mlijeka, soju, orašide i kokos. Nije joj preostalo ništa drugo nego proučavati recepte i slastice prilagoditi situaciji, a na kraju se sve posložilo tako da je odlučila pokrenuti vlastitu proizvodnju i na taj način olakšati svima onima koji se bore s nutritivnim alergijama. Od otvorenja do sada iz njezinog su objekta izašle svega četiri svadbene torte, no budući da ne posluje ni godinu dana, to je sasvim dobra brojka.

„Sve svadbene torte su mi ostale u sjećanju jer se kod svake nekako stavim u ulogu mladenaca pa budem dosta uzbuđena.“ – govori Martina te dodaje: „Kod ovih nekoliko torti koje sam radila, imala sam dosta slobodne ruke oko dekoracije, no uglavnom mladenci žele nešto decentno. Što se tiče okusa, isti uvelike ovise o alergenima koje moram izbjegavati u izradi torte. Ali, kao i kod većine ljudi, ili su totalni fanovi čokolade ili pak nečeg voćnog i laganog.“

Iako se zbog epidemije korona virusa našla u velikim poteškoćama u svom poslovanju, odlučila se priključiti našoj akciji te donirati bezglutensku tortu jednostavne dekoracije za svadbu od do pedeset uzvanika.

Martina se na sudjelovanje u akciji #recimoimhvala odlučila zato što smatra da su te žene zaslužile zahvalu: „Nesebično se izlagati nečemu, da bi drugima bilo bolje, to je stvarno hrabro. Ovo je samo mali znak pažnje s moje strane.“ – zaključuje te poručuje budućim mladenkama da na dan vjenčanja zaborave na stres i uživaju.

Fotografije: TiA’s Gluten Free

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.