Svadbena torta koja je obilježila britansko vjenčanje godine

Vikend za nama obilježilo je vjenčanje princa Harryja i njegove odabranice Meghan Markle, a nama je najviše pažnje privukla njihova svadbena torta.

Kao što smo na našem portalu već pisali, princ Harry i Meghan Markle, odnosno novopečeni vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, svojim su izborom svadbene torte odstupili od britanske kraljevske tradicije izabravši proljetnu tortu od limuna s jestivim cvjetnim dekoracijama.

Nakon mjeseci brižljivog skrivanja budućeg izgleda kraljevske torte, u subotu je konačno otkriven njezin izgled. Na službenim društvenim mrežama Kensingtonske palače objavljena je fotografija torte s popratnim opisom njezina sastava. Otkriveno je tako da je, umjesto tradicionalne voćne višekatnice, ovaj novi kraljevski par odabrao jednostavnu tortu sastavljenu od tri dijela. Torta je napravljena od slojeva biskvita od limuna poprskanih sirupom od bazge. Slojevi biskvita spajani su lemon curdom i buttercremom. Njezina jednostavna dekoracija napravljena je od švicarske meringe i jestivog cvijeća. Za izradu ove torte upotrjebljeno je 200 limuna, 10 boca sirupa bazge, 20 kilograma masla, 20 kilograma brašna te 500 jaja iz Suffolka.

Podsjetimo, za izradu torte bila je zadužena slastičarka Claire Ptak koja je tortu izradila zajedno s timom od šest slastičara koji su pet dana neprestano radili u kuhinji Buckinghamske palače i to slijedeći recept koji je posebno osmišljen za ovu svečanu priliku.

Fotografija: Facebook stranica Violet

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.