Lemon curd

Julija Hruškar, autorica bloga Brkovi od šećera, koji je trenutno nedostupan zbog promjena u dizajnu, s nama je podijelila recept za lemon curd.

Sastojci
  • 250 g šećera
  • ribana korica od 3 veća limuna
  • 2 jaja
  • 3 žumanjka
  • 150 ml soka od limuna
  • 80 g maslaca ili margarina
Priprema

Pola sata prije nego što ćete praviti curd naribajte limunovu koricu i pomiješajte je sa šećerom.

 Iscijedite sok od limuna.

 Maslac narežite na kockice.

Jaja i žumanjke izradite pjenjačom, dodajte šećer pomiješan s limunovom koricom, izradite pa dodajte limunov sok i sve promiješajte da se sjedini.

Ulijte u posudu debljeg dna i na laganoj vatri kuhajte dok se ne počne zgušnjavati konstantno miješajući, pogotovo uz rubove posude.

 Kad se curd zgusnuo dodajte mu kockice maslaca i miješajte dok se maslac posve ne otopi. Makinte s vatre i po želji procijedite curd da odstranite limunovu koricu.

Curd ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi, a onda ga prelijte u staklenku. Čuvajte ga u hladnjaku i potrošite u roku od 7 dana.

Fotografija: Brkovi od šećera

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.