Stipendije za učenike u obrtničkim zanimanjima

Učenici koji se školuju u obrtničkim zanimanjima, mogu se, od 1. rujna 2018., prijaviti na Otvoreni javni poziv „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“.

Na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljen je Otvoreni javni poziv za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2018. godinu, koji je namijenjen učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08).

Ciljevi ovog poziva su povećanje interesa mladih za obrazovanjem u deficitarnim obrtničkim zanimanjima, usvajanje ključnih vještina i kompetencija u deficitarnim obrtničkim zanimanjima te osiguravanje kvalitetnih obrazovanih kadrova koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava je 18.000.000,00 kuna, od čega je 85 posto sredstava iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz nacionalnih sredstava.

Prijava se podnosi Ministarstvu putem Prijavnog obrasca s propisanom dokumentacijom, od 1. rujna 2018., neposredno ili putem pošte na adresu: ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, „Prijava na Otvoreni javni poziv – Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“, Ulica grada Vukovara 78, 10000 Zagreb.

Sve dodatne informacije kao i popis tražene dokumentacije mogu se pronaći na mrežnim  stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Fotografija: Pixabay

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.