Objavljen javni poziv za „Naukovanje za obrtnička zanimanja“

Na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljen je Otvoreni javni poziv za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta na svojim je mrežnim stranicama objavilo Otvoreni javni poziv za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2018.  godine.

Prioritet ovog poziva je poticanje mikro, malih i srednjih poduzeća na sudjelovanje u obrazovanju učenika koji stječu zanimanja iz sustava vezanih obrta, po jedinstvenom modelu obrazovanja, čime se doprinosi stjecanju vještina za samostalni rad u zanimanju te razvoju socijalnih i poduzetničkih kompetencija učenika.

Ciljevi su osigurati usvajanje ključnih vještina i kompetencija u obrtničkim zanimanjima te kvalitetno obrazovane kadrove koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu.

Ukupan iznos raspoloživih bespovratnih sredstava u okviru ovog Otvorenog javnog poziva je 5.000.000,00 kuna, od čega je 85 posto sredstava iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz nacionalnih sredstava. Najniži iznos potpore koji se dodjeljuje je 15.000,00 kuna, dok je najviši iznos 150.000,00 kuna.

Prijava na Otvoreni javni poziv podnosi se putem Prijavnog obrasca s propisanom dokumentacijom Ministarstvu od 1.  rujna 2018.,  neposredno ili putem pošte na adresu: ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, „Prijava na Otvoreni javni poziv –Naukovanje za obrtnička zanimanja“, Ulica grada Vukovara 78, 10000 Zagreb.

Ovaj javni poziv ostaje otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne duže od 31. listopada 2018. godine.

Sve dodatne informacije te popis tražene dokumentacije mogu se pronaći na mrežnim stranicama Ministarstva.

Fotografija: Pixabay

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.