Natječaj Grada Zagreba na koji se mogu prijaviti i slastičari

Na ovaj se natječaj, koji je otvoren do 3. rujna, mogu prijaviti i slastičari s obzirom na to da je slastičarska djelatnost deficitarna na području Zagreba.

Grad Zagreb raspisao je natječaj za dodjelu bespovratnih potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti koje mogu koristiti: obrti, djelatnosti slobodnih zanimanja te mikro, mala i srednja trgovačka društva u vlasništvu fizičkih osoba upisana u evidenciju o pravnim osobama i radnicima koji obavljaju djelatnost na obrtnički način. Korisnici potpora moraju imati sjedište na području Grada Zagreba i obavljati tradicijsku, deficitarnu i proizvodnu obrtničku djelatnost te u poslovnom subjektu imati zaposlenog vlasnika ili najmanje jednog zaposlenog radnika. Bespovratne se potpore odobravaju za nabavu opreme, alata i inventara koja je u funkciji obavljanja djelatnosti za koju je potpora odobrena, unutarnje uređenje poslovnog prostora,  edukaciju (troškove zaposlenih, naučnika, učenika na stručnoj praksi i osoba na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa), promotivne aktivnosti (troškovi izlaganja na sajmovima, troškovi izrade promidžbenog materijala, marketinga i drugo), stjecanje certifikata kvalitete i znakova kvalitete te stjecanje statusa tradicijskog, odnosno umjetničkog obrta.

Najviši pojedinačni iznos potpore može iznositi 30.000,00 kuna godišnje, a najniži 10.000,00 kuna.

Rok za podnošenje zahtjeva je zaključno 3. rujna 2018., a popunjeni se obrazac s pripadajućom dokumentacijom podnosi Gradskom uredu za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša u pisarnici Gradske uprave, prizemlje, Trg Stjepana Radića 1, 10000 Zagreb, osobno, ili preporučeno putem pošte.

Detalji javnog natječaja dostupni su na mrežnim stranicama Hrvatske obrtničke komore.

Fotografija: Unsplash

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.