Državno natjecanje Gastro u Malom Lošinju

Danas u Malom Lošinju počinje Državno natjecanje srednjih turističko-ugostiteljskih škola, a trajat će do četvrtka.

Državno natjecanje Gastro namijenjeno učenicima srednjih turističko-ugostiteljskih škola održat će se u Malom Lošinju, od 19. ožujka 2018. do 22. ožujka 2018.

Organizatori ovog natjecanja su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te škole domaćini. Škola domaćin ovog, završnog, dijela natjecanja je Srednja škola Ambroza Haračića iz Malog Lošinja.

Kroz sva tri dana natjecanja mladi će slastičari imati priliku pokazati svoja znanja i vještine pripremanjem slatkog izloška na tanjuru, za što će imati 4 sata. Obavezni elementi za pripremu slatkog izloška na tanjuru su biskvit, slastičarska krema, dekoracija od čokolade te šumsko voće.

Prije Državnog natjecanja održala su se školska natjecanja te regionalno natjecanje, o čemu smo već pisali. Po dvoje najboljih iz svake od četiri regije ima priliku predstaviti se na ovom završnom dijelu natjecanja. Ocjenjivanje na ovom natjecanju temelji se na profesionalnom pristupu izradi zadatka, kreativnosti jela te skladu sljedova i okusu jela u meniju.

Fotografija: Pixabay

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.