• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Čoko-lješnjak alphabet torta

Čoko-lješnjak alphabet torta

Slatkopedija 28 srp 2018 Recept dana Leave a comment

Recept za iznimno popularnu alphabet tortu, o kojoj smo na našem portalu već pisali, pronašli smo kod Karle Kovačić s bloga Sweet life by Karla.

Sastojci
Kore
  • 1 jaje srednje veličine
  • 60 g maslaca
  • 25 ml mlijeka
  • 115 g šećera
  • prstohvat soli
  • 55 g meda
  • 300 g glatkog brašna + cca 20 g
  • 35 g nezaslađenog kakaa
  • 1 žličica praška za pecivo
Krema
  • 4 žumanjka
  • 100 g šećera u prahu
  • 500 g mascarponea
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 1 šlagfix
  • 10 g šećera u prahu
  • 10 ml Avellana likera od lješnjaka
  • 140 g Nutelle/Linolade
I još
  • cca 100 g Nutelle
Priprema

U veliku posudu prosijte 300 g brašna, 35 g kakaa i žličicu praška za pecivo. Na pari otopite i miješajte ostale sastojke za kore sve dok se ne otopi šećer (jaje, sol, šećer, med, maslac i mlijeko). Smjesu iz lonca lagano prebacite u veliku posudu i umijesite tijesto. Da bi dobili tijesto koje se ne lijepi za ruke potrebno je dodati još brašna, dodajte ga postupno, meni je trebalo oko 20 g.

Razdijelite tijesto na 3 dijela i svaki razvaljajte između 2 komada papira za pečenje. Uz pomoć prethodno napravljenog kalupa od svakog dijela izrežite željeno slovo ili broj i stavite koru peći na 160 stupnjeva 8-10 minuta s opcijom ventilatora. Vruće kore stavite između 2 pek papira na ravnu površinu i pritisnite svaku od njih nečim ravnim (daska, knjiga…). Kore možete napraviti i 1-2 dana ranije, ali čuvajte ih pritisnute kako se ne bi iskrivile.

Žumanjke i šećer u prahu izmiksajte pa ih stavite kuhati na pari dok se smjesa ne zgusne (petnaestak minuta). Ostavite je da se dobro ohladi, može i u hladnjaku. Ohlađenu smjesu prebacite u veću posudu pa joj dodajte mascarpone i liker te sve kratko izmiksajte dok se ne poveže. Dodajte čokoladni namaz pa sve još jednom izmiksajte. U drugoj posudi umutite mliječno slatko vrhnje s šlagfixom i šećerom u prahu i pripazite da ga ne pretučete. Umućeno slatko vrhnje lagano špatulom umiješajte u kremu. Gotovu kremu prebacite u slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom.

Kore prije nanošenja kreme premažite Nutellom, ja sam mazala sve osim zadnje kore. Na podlogu na mjesto gdje dolazi prva kora stavite malo kreme kako bi spriječili pomicanje torte. Torta se slaže na ovaj način: malo kreme, 1. kora, 1. dio Nutelle, krema, 2. kora, 2. dio Nutelle, krema, 3. kora, krema, dekoracije.

Napomena

Sastojci navedeni u ovom receptu odgovaraju potrebnoj količini za tortu s tri kore, iako je na fotografiji prikazana torta s dvije kore.

Fotografije: Sweet life by Karla

[print_link]

alphabet torta blog čokolada karla kovačić lješnjak nutella recept dana slatki recept sweet life by karla torta 2018-07-28
Tags alphabet torta blog čokolada karla kovačić lješnjak nutella recept dana slatki recept sweet life by karla torta

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Ledena baba novo je slatko mjesto za ljetno osvježenje

Sljedeći članak :

U Škotskoj proizveli sladoled od majoneze

Povezani članci

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Slatkopedija 29 ruj 2023
Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!