Zbog veće količine glutena s tržišta se povlači čokoladni proizvod označen kao bezglutenski

Svi oni koji su ovaj proizvod kupili mogu ga vratiti u bilo koju bio&bio trgovinu gdje će dobiti povrat novca ili mogu kupiti zamjenski proizvod.

Iz Ministarstva poljoprivrede su 23. travnja izdali obavijest kako se s tržišta povlači proizvod 13874 ČOKOLADNA SRCA 35g GF Biovegan, rok trajanja: najbolje upotrijebiti do 30.09.2022., dostupan u trgovinama bio&bio, prenosi Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

Do povlačenja proizvoda s tržišta je  došlo nakon što je utvrđeno da su u njemu prisutne povećane količine glutena, odnosno da proizvod nije u skladu s Provedbenom uredbom Komisije (EU) br. 828/2014 оd 30. srpnja 2014. o zahtjevima za informiranje potrošača o odsutnosti ili smanjenoj prisutnosti glutena u hrani.

Budući da je ovaj proizvod inače označen bezglutenski (gluten free) u ovom izdanju predstavlja rizik za potrošače osjetljive na gluten.

Proizvod je proizveden u Njemačkoj, a na tržište ga stavlja BIOVEGA d.o.o., Majstorska 1e, Zagreb.

Detaljniji podaci o proizvodu kao i obavijest o povlačenju proizvoda dostupni su na web stranici trgovine bio&bio.

Iz trgovine bio&bio naglašavaju kako će kupcima omogućiti povrat novca za navedeni proizvod ili kupnju zamjenskog proizvoda.

Izvor: HAPIH, biobio.hr

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.