• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Za slatki početak dana: granola s maslacem od kikirikija

Za slatki početak dana: granola s maslacem od kikirikija

Slatkopedija 25 sij 2023 Recepti Komentari isključeni za Za slatki početak dana: granola s maslacem od kikirikija

Ako više ne znate što pripremiti za doručak, mi vam donosimo recept za granolu koji nam stiže s bloga Pregacha naše autorice Irene Gavran koji će vam svakako donijeti slatki početak dana.

Sastojci
  • 250 g zobenih pahuljica
  • 100-125 g raznih orašastih plodova
  • 100 g maslaca od kikirikija
  • 3 žlice otopljenog kokosovog ulja
  • 80 g meda
  • 2 žlice ekstrakta od vanilije
  • dobar prstohvat soli
  • 1 žličica cimeta
  • po želji još 100 g tamne čokolade nasjeckane na sitnije komadiće
Priprema

Zagrijete pećnicu na 170 stupnjeva.

Lim od pećnice obložite papirom za pečenje.

U većoj posudi pomiješajte zobene i orašaste plodove, a u drugu posudu ubacite maslac od kikirikija, kokosovo ulje, med, vaniliju, sol i cimet.

Smjesu stavite na laganu vatru da se malo otopi i postane tekuća, ali ne smije proključati.

Zagrijanu smjesu istresite u zobene i orašide i dobro promiješajte.

Granolu rasporedite u lim za pečenje ravnomjerno cijelom površinom.

Pecite otprilike 25 minuta, s tim da na pola izvadite i promiješate jednom smjesu, kako bi se sve fino osušilo i bilo hrskavo.

Isto tako možete ih nakon 25 minuta izvaditi, poškropiti još malo kokosovim uljem i vratiti na 5 minuta za ekstra hrskavost. Kad se ohladi, možete ubaciti sjeckanu čokoladu.

Fotografija: Pregacha

blog granola irena gavran pregacha recept dana slatki doručak slatki recept 2023-01-25
Tags blog granola irena gavran pregacha recept dana slatki doručak slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Hrvatski proizvodi najskuplji Hrvatima: naše kekse i kavu manje ćete platiti u inozemstvu

Sljedeći članak :

Slatki vodič kroz Noć muzeja: otkrivamo gdje vas očekuju najslađe izložbe i radionice

Povezani članci

Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Slatkopedija 31 svi 2023
Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatkopedija 29 svi 2023
Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Slatkopedija 25 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!