Za roditelje malih heroja: slatka akcija u Beogradu za izgradnju Roditeljske kuće

Dan sladoleda u Beogradu će biti obilježen humanitarnom akcijom čiji je prihod namijenjen Roditeljskoj kući.

Mnogima omiljeni dan, Dan sladoleda, obilježava se u nedjelju 19. srpnja. Dan je to kad će mnogi dodatno uživati u slatkoj ljetnoj slastici. No da to uživanje dobije dodatni smisao pobrinula se humanitarna akcija „Slatko druženje za NURDOR“ u sklopu koje su svi zainteresirani pozvani da podrže akciju i pomognu u realizaciji projekta nove Roditeljske kuće u Beogradu. Sve što je potrebno napraviti jest u subotu i nedjelju, 18. i 19. srpnja 2020. posjetiti ugostiteljske objekte, naručiti omiljenu slasticu ili virtualnim putem sudjelovati u akciji putem društvene mreže Instagram.

Naime, svi sudionici koji objave fotografije omiljenih slastica koristeći pritom oznake #slatkodruženje #smsna1150 i pošalju sms poruku sadržaja 1 na broj 1150, pomoći će u prikupljanju preostalog dijela sredstava neophodnih za završetak projekta nove Roditelje kuće.

Ovaj projekt je od nacionalnog značaja jer će omogućiti da svako dijete oboljelo od maligne bolesti koje se liječi u Beogradu, a dolazi iz udaljenih mjesta u Srbiji, zajedno sa svojim roditeljima ima osiguran potpuno besplatni smještaj za vrijeme trajanja liječenja. Kako navode organizatori, u Srbiji u prosjeku godišnje ima 350 novooboljele djece, što znači da gotovo svaki dan jedno dijete oboli od raka. Budući da je Beograd najveći dijagnostički i terapijski centar, u njemu se liječi najviše djece. Brojne obitelji u teškom financijskom stanju ne mogu osigurati sredstva za smještaj u Beogradu. Upravo zato je izgradnja Roditeljske kuće jedan od najvažnijih projekata koje NURDOR provodi.

Kao i mnoge prijašnje slatke akcije, i ovu je organizirala Milica Zlatić koja je već pomogla brojnim udruženjima. Sama je pokrenula i akciju „Slatko druženje“ o kojoj smo na našem portalu već pisali.

„Jako su nam važne ovakve akcije, posebno one koje poteknu od naših volontera s idejom da na kreativan način uključe što veći broj ljudi. Nalazimo se u vremenu koje je teško i izazovno za sve, pa tako i za organizacije poput NURDOR-a, imajući u vidu da brinemo o ugroženoj populaciji. Zato je veoma važno da se u ovom periodu ne zaboravi na solidarnost i na to da postoje ljudi koji brinu o onima među nama koji ne mogu sami. Hvala Milici na tomu i svim divnim ljudima koji će se odazvati njenoj akciji“ – rekla je Joland Korora, predsednica UO NURDOR-a.

Fotografije: Pexels, Nurdor

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.