Udruga Chef kuha doma dobila priznanje za heroje pandemije

Za svoj su humanitarni rad u vrijeme pandemije članovi Udruge Chef kuha doma dobili priznanje iz poznatog danskog restorana koji će ih počastiti finom večerom kada se situacija u svijetu smiri.

Iz poznatog danskog restorana Noma, čiji je vlasnik Rene Redzepi, sredinom je ožujka, putem njihovih službenih društvenih mreža, stigao poziv da se prijave heroji pandemije, odnosno ljudi koji su se osobito iskazali tijekom pandemije, pomažući na bilo koji način. Tako je naša Udruga Chef kuha doma nominirala chefa Bojana Kljajića koji je za vrijeme njihova humanitarna djelovanja nakon petrinjskog potresa bio šef kuhinje u Sisku te kao pratnju, Mirtu Livingston, koordinatoricu volontera koja im je u tom pothvatu uvelike pomogla.

Rezultati poziva objavljeni su jučer, a kandidati Udruge Chef kuha doma proglašeni su herojima pandemije te će, kada se situacija s virusom smiri i restoran Noma ponovno započne s radom, imati priliku otići kod njih na posebnu večeru.

Iz Udruge Chef kuha doma su se osvrnuli na nagradu na svojoj službenom Facebook stranici te rekli: „To je veliko veselje za sve nas, ali na neki način i dodatna podrška svim ljudima u potresom pogođenoj Baniji. Također, svima u našoj lijepoj domovini koji su radi pandemije patili i pomagali zaraženima i oboljelima na bilo koji način. Nije lako biti na prvoj crti pandemije. Ova nagrada ide njima. Oni su pravi heroji. Nama je bila čast biti u mogućnosti pomoći kako smo najbolje znali. I opet ćemo, ako zatreba.“

Kako smo već izvještavali na našem portalu, nakon što su se brzo organizirali i pokrenuli kuhanje i dopremanje toplih obroka žrtvama potresom pogođenog područja, ekipa Udruge Chef kuha doma 7. siječnja otvorila je i svoju kuhinju u Sisku, u prostoru tamošnjeg restorana Coctail 2 te neumorno pripremala obroke za ljude koji su ostali bez krova nad glavom.

Inače, Rene Redzepi danski je kuhar i suvlasnik restorana Noma koji ima dvije Michelinove zvjezdice, a koji je proglašen najboljim restoranom na svijetu 2010.,2011., 2012. te 2014. godine. Redzepi je poznat po ponovnom otkrivanju te usavršavanju nove nordijske kuhinje i hrane koju karakteriziraju inventivnost i čisti okusi.

Fotografija: Unsplash

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.