Topli obroci za žrtve potresa: chefovi otvaraju kuhinju u Sisku

U Sisku se otvara nova kuhinja namijenjena pripremi toplih obroka za žrtve potresa.

Ovih smo dana preplavljeni kako lošim vijestima vezanim za potrese u Središnjoj Hrvatskoj, tako i ljudskom dobrotom i odazivom svih onih koji su na neki način mogli pomoći, bilo različitim donacijama ili pak osobnim angažmanom.

Već smo pisali o chefovima koji neumorno pripremaju obroke za žrtve potresa, a danas vam donosimo još jedne lijepe vijesti – u četvrtak, 7. siječnja, chefovi otvaraju još jednu kuhinju u Sisku koja će se nalaziti u prostoru tamošnjeg restorana Cocktail 2!

Kako bi naši kuhari velikog srca i dalje mogli kuhati tople obroke onima kojima je to trenutno najpotrebnije, potrebna je pomoć u vidu donacije opreme: grijalice, suncobrani, agregat, jednokratna ambalaža, termo boxevi, pribor za jelo, klupe, stolovi, zimske vreće za spavanje, dezinficijensi, velike vreće za smeće (15 komada), velike aluminijske folije (15 komada), fresh/prianjajuće folije (15 komada) te hrane: carsko meso svježe (150 kg), peršin (5 kg), celer (20 kg), kelj (50 kg), mahune (150 kg), slanina/špek (100 kg), hrenovke (30 kg), papar (7 kg), lovor (1 kg), crvena paprika (5 kg) i ričet (30 kg).

Chefovi pozivaju sve koji su u mogućnosti da svoje donacije, koje će se koristiti u novootvorenoj kuhinji u Sisku te na punktu za kuhanje u Mošćenici (igralište OŠ Dragutin Tadijanović), dostave svakim danom od 9 do 18 sati na adresu: Cocktail 2, Mije Goričkog 58, Sisak.

Trud i apele naših chefova možete pratiti i na njihovoj Facebook stranici Chef kuha doma, na kojoj su se u zadnjoj objavi ogradili od navoda koji su se pojavili u medijima o eventualnom povlačenju iz Petrinje u slučaju da država ne pomogne, poručivši: „Petrinja, Sisak i Glina Mi smo tu i dalje za Vas!“. U potpisu te objave stoji team Chef kuha doma: Marin Rendić, Mate Janković, Igor Čimbur, Belizar Miloš, Pero Savanović i Ante Božikov.

Fotografija: Pixabay

Lorena Grubišić
Lorena Grubišić

Nakon stjecanja diplome iz odnosa s javnošću, Lorena je svoju zagrebačku adresu zamijenila raznim europskim pa je tako iskusila kakav je život u Irskoj i Španjolskoj. Danas ponovno živi u rodnom Šibeniku, a osim u putovanjima i upoznavanju drugih običaja i kultura, uživa i u pravljenju ukusnih slastica i pisanju o istima.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.