U Europi se danas slavi Dan sladoleda

Danas se obilježava Europski dan sladoleda koji će, zbog pandemije korona virusa, biti obilježen – virtualno.

Europski dan sladoleda danas obilježava svoje osmo izdanje, no za razliku od prethodnih sedam, zbog pandemije korona virusa, ove godine ovaj će se dan obilježiti virtualno.

Naime, sladoled odnosno gelato artigianale jedina je prehrambena namirnica kojoj je Europski parlament posvetio poseban dan. Ideja o tomu da se ovom proizvodu posveti jedan poseban dan rodila se još u ožujku 2009., a realizirana je 5. srpnja 2012. kada je  Europski parlament donio odluku da se sladoledu, jednom od najcjenjenijih proizvoda na svijetu, posveti poseban dan.

Ovogodišnje će se izdanje ponešto razlikovati od prethodnih, budući da će, umjesto uobičajne proslave u određenim zamljama svijeta, ove godine sam dan biti obilježen virtualno. Tako su Mađari, koji su trebali biti domaćini ovogodišnje proslave Europskog dana sladoleda, za ovogodišnji su okus odabrali sladoled od jogurta s jagodama.

Čak i u situaciji u kojoj se cijeli svijet nalazi, u kojoj smo odvojeni jedni od drugih, sladoled nas opet spaja. Stoga organizatori ovog dana pozivaju da uz hastag #gelatoday objavite svoje najslađe trenutke današnjeg dana i pridružite se proslavi, u nadi da će sladoledarnice i slastičarnice diljem svijeta uskoro opet biti mjesto druženja, smijeha i uživanja u najboljim sladoledima.

Više informacija potražite na njihovoj mrežnoj stranici, Facebooku ili Instagramu.

Fotografija: Unsplash

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.