• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Najslađe ljetno osvježenje: isprobajte recept za pjenastu tortu s kokosom i ananasom

Najslađe ljetno osvježenje: isprobajte recept za pjenastu tortu s kokosom i ananasom

Slatkopedija 23 lip 2021 Recepti Komentari isključeni za Najslađe ljetno osvježenje: isprobajte recept za pjenastu tortu s kokosom i ananasom

Na blogu Samo jedan griz autora Darka Debića pronašli smo recept za najslađe ljetno osvježenje – tortu s kokosom i ananasom.

Sastojci

(za kalup promjera 26 cm)

Biskvit

  • 2 bjelanjka
  • prstohvat soli
  • 50 g šećera
  • 1 jušna žlica ulja
  • 1 žumanjak
  • 40 g kokosovog brašna
  • 20 g oštrog brašna
  • na vrh noža praška za pecivo
  • 50 ml ruma

Krema od ananasa

  • 600 g pirea od ananasa (to je 1 cijeli svježi ananas)
  • 3 žumanjka
  • 50 g šećera
  • 30 g gustina
  • 2 žlice ruma
  • po želji malo tonke
  • 100 g maslaca

Pjena od kokosa

  • 9 g želatine u prahu (može 10 g želatine ako je takvo pakiranje)
  • 50 ml hladne vode
  • 1 limenka kokosovog mlijeka (400 ml, preko 20% masnoće)
  • 200 ml vrhnja za šlag (ne biljno)
  • 100 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 60 ml vode
  • 2 bjelanjka

Priprema

Biskvit

Kalup obložiti papirom za pečenje. Bjelanjke tući s malo soli i šećerom, u čvrsti snijeg dodati žlicu ulja i jedan žumanjak. Sve spojiti miksanjem i nakon toga dodati izmiješano kokosovo brašno, oštro brašno i prašak za pecivo. Sada lagano miješati s ugašenim mikserom. Smjesu ravno rasporediti po dnu kalupa i staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 175° 10 min. Topli biskvit poprskati rumom ili mlijekom ako je varijanta bez alkohola.

Krema od ananasa

Ananas očistiti i usitniti štapnim mikserom ili u blenderu, od jednog ananasa sam dobio 600 ml pirea. Žumanjke pjenjačom miješati uz dodatak šećera, dodati gustin, rum i malo hladnog pirea od ananasa. Po želji dodati malo tonke. Ostatak pirea ugrijati, stalno miješati, dodati pripremljenu smjesu i kuhati nekoliko minuta dok ne zgusne.

Maknuti s vatre i žustrim pokretima umiješati kockice hladnog maslaca.

Vruću kremu ravnomjerno premazati po biskvitu s kokosom, sve skupa dobro ohladiti prije stavljanja pjene od kokosa.

Pjena od kokosa

Želatinu pomiješati s 50 ml hladne vode i pustiti da nabubri. Kokosovo mlijeko ugrijati do točke vrenja, maknuti s vatre i umiješati želatinu. Hladiti na sobnoj temperaturi. Vrhnje izmiksati u mekani šlag. Šećer, vanili šećer i 60 ml pomiješati i skuhati u gusti sirup, do temperature 118 C. Dok se šećer kuha miksati bjelanjke. U laganom mlazu umiksati vrući sirup u bjelanjke. I dalje miksati dok se masa ne ohladi i postane sjajna, čvrsti šaum. Spojiti šlag i smjesu kokosovog mlijeka. Na kraju umiješati pripremljeni šaum. Masu preliti (dosta je tekuća) na prva dva ohlađena sloja i dobro ohladiti. Najbolje preko noći. Izvaditi iz kalupa i ukrasiti po želji.

Fotografije: Samo jedan griz

ananas blog darko debić kokos recept dana samo jedan griz torta 2021-06-23
Tags ananas blog darko debić kokos recept dana samo jedan griz torta

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Rođendanski mjesec na Slatkopediji: omiljene slatke recepte, ali i uspomene zapišite u Click design planeru

Sljedeći članak :

Slatki oproštaj od učenika: eto medenjaka za baš svakog đaka

Povezani članci

Torta s jagodama i vanilijom: slastica kojoj ćete se uvijek vraćati

Torta s jagodama i vanilijom: slastica kojoj ćete se uvijek vraćati

Slatkopedija 06 lip 2023
Za ljubitelje kave u slasticama: donosimo recept za tortu koju ćete obožavati

Za ljubitelje kave u slasticama: donosimo recept za tortu koju ćete obožavati

Slatkopedija 05 lip 2023
Posebne kremšnite obilježile su našu šestu godinu postojanja

Posebne kremšnite obilježile su našu šestu godinu postojanja

Slatkopedija 02 lip 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!