• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Kremasto savršenstvo od čokolade i višanja za najbolji početak radnog tjedna

Kremasto savršenstvo od čokolade i višanja za najbolji početak radnog tjedna

Slatkopedija 15 stu 2021 Recepti Komentari isključeni za Kremasto savršenstvo od čokolade i višanja za najbolji početak radnog tjedna

Irena Gavran s bloga Pregacha oduševila nas je ovom „bezimenom“ tortom s čokoladom i višnjama čiji smo recept morali odmah podijeliti s vama.

Sastojci
Čokoladna krema
  • 9 listova želatine
  • 500 ml mlijeka
  • 50 g šećera
  • 200 g mliječne čokolade
  • 250 g mascarponea
  • 500 ml vrhnja za šlag
Krema od višanja
  • 1 teglica višanja (ocijedite ih, a sok čuvajte)
  • 5 vrećica vanilin šećera (ili oko 40 g šećera)
  • 1 žličica cimeta
  • 6 žlica soka od višanja iz teglice
  • 15-20 g gustina
  • 50 g maslaca
I još
  • piškote za jedan sloj
  • sok od višanja za umakanje piškote
Podloga
  • 275 g mljevenog keksa
  • 3 žličice šećera
  • korica pola limuna
  • 150 g maslaca
  • 50 ml mlijeka
Priprema
Čokoladna krema

Prvo napravite pripremu za čokoladnu kremu.

Želatinu namočite u hladnoj vodi, prema uputama.

Mlijeko i šećer stavite kuhati, pa kad proključa i šećer se otopi, dodajte omekšalu želatinu. Čokoladu otopite na pari, pa dodajte toj vrućoj smjesi od mlijeka i želatine, miješajte dok se sve ne sjedini. Smjesu ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.

Krema od višanja

Skuhajte kremu od višanja.

Stavite višnje, šećer, cimet i 6 žličica tekućine od višanja kuhati. Kad se šećer otopi, dodajte smjesu od gustina otopljenog u još dvije žličice soka od višanja.

Miješajte dok se krema ne zgusne. Na kraju, u vruće, dodajte maslac i miješajte dok se ne otopi. Kremu ostavite sa strane, neka se i ona pomalo hladi.

Podloga

Za podlogu pomiješajte keks, šećer i koricu limuna pa dodajte otopljeni maslac i mlijeko. Miješajte dok ne dobijete „mokri keks“. Smjesu istresite u pripremljeni kalup (ja sam samo obruč obložila acetatnom folijom) 26cm i dobro rasporedite i utisnite.

Slaganje

Na podlogu istresite kremu od višanja i poravnajte.

Na kremu od višanja rasporedite piškote koje ste umočili u sok od višanja i dobro ih pritisnite na kremu od višanja.

Sad završite čokoladnu kremu.

Miksajte mascarpone dok ne postane kremast, pa dodajte vrhnje za šlag i miješajte dok ne dobijete musastu smjesu.

Na kraju ulijte smjesu od mlijeka, želatine i čokolade, pa miksajte da se sjedini.

To će biti dosta rijetka i tekuća smjesa, ali je brinite.

Kremu istresite na piškote i dobro ohladite u hladnjaku.

Fotografije: Pregacha

blog čokoladna krema irena gavran pregacha recept dana torta višnje 2021-11-15
Tags blog čokoladna krema irena gavran pregacha recept dana torta višnje

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Svaki tjedan domaći proizvođač jedan: slatki proizvodi u kojima su zarobljeni okusi otoka

Sljedeći članak :

Predstavljamo vam prvu slikovnicu iz Biblioteke Slatkopedija: naručite je posebnim cijenama

Povezani članci

Posebne kremšnite obilježile su našu šestu godinu postojanja

Posebne kremšnite obilježile su našu šestu godinu postojanja

Slatkopedija 02 lip 2023
Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Slatkopedija 31 svi 2023
Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatkopedija 29 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!